fbpx
Nieuws

100% gereed voor certificering

Maintenanz - Frank Heijckers & Peter Deckers

Het is natuurlijk geen geheim dat monteurs liever aan hun installaties sleutelen dan bezig zijn met allerlei administratieve bezigheden. Met Maintenanz bereid je jouw bedrijf moeiteloos voor op het certificeringstraject. Tijd, geld en frustratie besparen was nog nooit zo gemakkelijk!

Frank Heijckers (foto links) en Peter Deckers (foto rechts), de oprichters van Maintenanz, weten maar al te goed hoe de installatiesector in elkaar steekt. “We maken het onszelf vaak onnodig moeilijk”, zegt Heijckers. “Maar eigenlijk is dat nergens voor nodig.”

CI’s draaien op volle toeren!
Met Maintenanz 100% gereed voor certificering
De CV-tool plus CO-tool = gecertificeerd
Het kwaliteitshandboek (laten) maken Voor wie?
Gluren bij de buren

CI’s draaien op volle toeren!

De certificerende instellingen draaien momenteel op volle toeren om installatiebedrijven gecertificeerd te krijgen. Maar met het beschikbaar aantal auditors kunnen ze de wachtrij helaas niet van de ene op de andere dag laten verdwijnen.

Maar er is natuurlijk ook goed nieuws: het aantal monteurs met hun papieren voor vakmanschap CO groeit als kool! Het merendeel heeft al met succes de theorie- en praktijkexamens afgerond. Ook beschikken de meeste bedrijven al over de juiste meetapparatuur die netjes gekalibreerd is. Het enige wat vaak nog ontbreekt, is de bedrijfscertificering met een degelijk en volledig kwaliteitshandboek dat alle bedrijfsprocessen rondom de installatie en het onderhoud van gasketels documenteert.

Voor alle duidelijk: De CO-certificering is sinds 1 april 2023 van kracht. Werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties mogen alleen nog worden uitgevoerd door gecertificeerde bedrijven. Tijdelijk worden nog niet-gecertificeerde bedrijven gedoogd indien ze aan alle onderstaande regels voldoen:

  • Men deze werkzaamheden worden uitgevoerd door monteurs die in het bezit zijn van het bewijs van vakmanschap CO.
  • Men beschikt over de juiste meetmiddelen voorzien van het benodigde kalibratierapport.
  • Men werk volgens het ingevulde kwaliteitshandboek en de werkzaamheden op juiste manier rapporteert en afmeld.
  • Men een akkoord met een certificerende instelling heeft over de bedrijfs- en projectcontrole.

Mocht er 1 van deze punten nog niet in orde zijn dan wordt het tijd om stappen te ondernemen. 

Met Maintenanz 100% gereed voor certificering

De CO-tool van Maintenanz maakt de bedrijfscertificering een stuk makkelijker. “Onze tool is digitaal en loodst je moeiteloos door het hele proces heen”, aldus Heijckers. “Hij helpt je hand-in-hand met alle benodigde vragen die je moet beantwoorden. Daarnaast laat hij je precies weten welke documenten je allemaal nodig hebt om alle processen op de juiste manier op te volgen. Wij als Maintenanz kunnen je niet certificeren, maar met onze tools wordt het wel een Makkie.”

De CV-tool plus CO-tool = gecertificeerd

Vraag jij je nooit af: “hoe doen die anderen dat allemaal?” Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig. Met de CO-tool voor de opvolging van de bedrijfsgerichte audit en de CV-tool de praktijkgerichte audit van de certificering, zul je zien dat al die stress nergens voor nodig is. Leg vast wat je doet, snel simpel en correct. Geen onnodige handelingen en achteraf administratie.    

Het kwaliteitshandboek (laten) maken

Bij Maintenanz houden we het simpel en gebruiksvriendelijk. Je kunt het digitale handboek ( de CO-Tool ) helemaal zelf en op je eigen tempo invullen. Heb je hier geen tijd voor of vind je het toch wat te spannend? We bieden ook CO-Support waar we met jou het complete kwaliteitshandboek in te vullen.  

Voor wie?

Maintenanz is er voor iedereen. Als je nu zzp’er bent of je hebt vestigingen door het hele land. Elke organisatie heeft baat bij een tool voor een eenvoudig registratie, en afmelden van werkzaamheden. Maintenanz was er al voordat de contouren van de Gasketelwet zichtbaar waren. Hierdoor konden we gemakkelijk meebewegen met de aanpassingen en details in de wet. We kennen de Gasketelwet als geen ander en ook de bijbehorende certificeringsschema’s kennen geen geheimen voor ons. We blijven onze tools voortdurend doorontwikkelen. Daardoor is onze CO-Tool net als de CV-Tool geschikt voor het opvolgen van processen volgens de BRL 6000-25 van InstallQ, de K25000 van Kiwa en de CO-certificering volgens de NHK BRL. “Wat je ook kiest als installateur, Maintenanz staat graag voor je klaar om je te ondersteunen gedurende de certificering. En daarna.” 

Gluren bij de buren

Maar daar stopt het niet. Heb je klanten in België? Dan is nu ook onze nieuwe versie van de Belgische CV-Tool beschikbaar. Doordat daar de wetgeving eveneens is verscherpt, hebben we aanpassingen gedaan om ook daar aan de nieuwe regelgeving te voldoen. Dus voor installateurs van Zeeland tot en met Limburg, met klanten aan beide zijde van de grens is dit een mooie bijkomstigheid. Maintenanz: één app, twee landen.

Eerder dit jaar schreef Peter Deckers van Maintenanz een blogserie op Installatie.nl.