fbpx
Artikel

Een zakelijke lening kost geld. Je moet iedere maand een gedeelte van het geleende bedrag aflossen. Daarnaast betaal je rente over een zakelijke lening. Dit weerhoud je er mogelijk van om deze financieringsvorm aan te vragen. Toch weegt dit nadeel niet op tegen de vele voordelen van een zakelijke lening. In deze tekst zetten we drie manieren op een rijtje hoe een zakelijke lening je kan helpen. Hierdoor kun je straks voor jezelf bepalen of een zakelijke lening al dan niet iets voor jouw bedrijf is. 

1. Jouw bedrijf kan groeien met behulp van een zakelijke lening
Wat veel ondernemers niet weten, is dat een zakelijke lening ervoor kan zorgen dat hun bedrijf groeit. Het geleende geld kun je namelijk gebruiken om te investeren . Veel bedrijven gebruiken een zakelijke lening vooral voor langlopende investeringen in bijvoorbeeld machines, voertuigen of uitbreiding. Een dergelijke investering stelt jouw bedrijf in staat om te groeien. Daarnaast kun je een zakelijke lening gebruiken om de aankoop van een bedrijfspand te financieren, zodat er meer groeimogelijkheden zijn.

Het grote voordeel van een zakelijke lening is dat je in principe direct kunt investeren. Zodra een geldverstrekker jouw aanvraag heeft goedgekeurd, storten zij het geld namelijk in één keer op jouw zakelijke rekening. Hierdoor duurt het vaak niet lang voordat je merkt dat jouw bedrijf daadwerkelijk groeit.

2. Zakelijke lening verbetert de liquiditeit van jouw onderneming
Als we het over zakelijk geld lenen hebben, denken veel ondernemers al snel aan een zakelijke lening. Dit is één van de financieringsvormen waaruit je kunt kiezen, maar zeker niet de enige. Heb je zelf een installatiebedrijf en duurt het lang voordat klanten openstaande facturen betalen? Dan gaat dit ten koste van de liquiditeit van jouw onderneming. Mogelijk kun je hierdoor niet meer investeren en misschien is er zelfs niet genoeg geld om de voorraad op peil te houden. Ook dan biedt zakelijk geld lenen uitkomst. Je kunt in dat geval alleen beter voor zakelijk krediet kiezen in plaats van een zakelijke lening. Een geldverstrekker stort het bedrag dan niet op jouw zakelijke rekening, maar zet het voor je klaar op een speciale rekening. Heb je geld nodig? Dan neem je het simpelweg op van deze rekening.

3. Je weet waar je aan toe bent
Heb je nog niet eerder een zakelijke lening aangevraagd? Dan weet je misschien niet wat je moet verwachten. Sommige ondernemers denken dat de kosten de spuigaten uitlopen door de zakelijke lening rente, maar dit is niet het geval. De rentestand verandert weliswaar van tijd tot tijd, maar bij het afsluiten van een zakelijke lening wordt de rente vastgezet. Hierdoor weet je waar je aan toe bent als je een zakelijke lening afsluit. Je kunt zo van tevoren berekenen hoeveel de lening je per maand kost, waardoor je kunt inschatten of je de lasten kunt dragen.