fbpx
Artikel

Wanneer bewoners minder mobiel zijn, wil dat niet zeggen dat zij veel concessies willen doen aan het uiterlijk van hun badkamer. SFA presenteerde op de VSK een nieuwe serie.  

De zorg en de zogeheten levensloopbestendige woning is een steeds groter wordende doelgroep voor installatiebedrijven. Branchevereniging Uneto-VNI constateert een groeiend potentieel voor domotica en levensloopbestendige installaties, zoals sanitair dat eenvoudig te verstellen is naar behoeften van bewoners wanneer zij ouder worden of minder mobiel geraken.

 

Mobiel

SaniLife is een nieuw gamma van innovatieve sanitaire oplossingen voor toilet, wastafel en douche, dat minder mobiele mensen in staat stelt op comfortabele wijze gebruik te maken van sanitair, zonder concessies te hoeven doen qua vormgeving en ontwerp. Het bestaat uit SaniMatic, een in hoogte verstelbare WC en wastafel, een SaniJet Toilet en Seat, de SaniDoor deelbare douchewanden en de TrayMatic extra vlakke douchebakken. Tijdens VSK 2012 introduceert SFA Benelux het SaniLife-gamma.

 

Frame

SaniMaticis een eenvoudig en intelligent systeem dat in hoogte verstelbaar is (tot 37 cm). Het frame kan eenvoudig op de muur worden gemonteerd of gedeeltelijk worden ingebouwd om één te worden met het interieur. Dankzij de gemotoriseerde lift kunnen kinderen, volwassenen, senioren en mensen met beperkte mobiliteit de hoogte van hun sanitair zelf instellen. Het systeem kan worden voorzien van een wastafel, spiegel en closet naar wens.

 

Toilet

1 SaniJetHet toilet biedt het lijnenspel dat je van een moderne douche-WC mag verwachten. Door de sproeikoppen (met douche- en ladydouche-functie) biedt het SaniJet Toilet en de SaniJet Seat een complete en aangepaste reiniging. De temperatuur van het water, van de lucht tijdens het drogen en van de zitting kan met de afstandsbediening worden geregeld voor meer comfort. De SaniJet Seat past op vrijwel alle verkrijgbare closetten. Het nieuwe assortiment van deelbare douchewanden (SaniDoor) is een oplossing om kinderen, senioren of mensen met een mobiele beperking te assisteren bij het douchen, in een comfortabele en esthetische omgeving. De wanden zijn geschikt voor alle soorten douchebakken. Er zijn drie modellen: dubbele deur, enkele deur en vaste wand, in de afmetingen 80, 90 en100 cmbreed.

 

Met pomp

SFA, het bedrijf achter de welbekende SaniBroyeur, heeft de techniek ook doorontwikkeld voor douchebakken. Een voorbeeld hiervan is de TrayMatic, een extra vlakke douchebak met een geïntegreerde vuilwaterpomp. Deze douchebak met vuilwaterpomp is een oplossing om een nieuwe douche te plaatsen of een douchebak te vervangen door een vlakke douchebak, zonder breekwerk. Op de VSK worden twee modellen getoond: de TrayMatic Interieur met geïntegreerde pomp, om ruimte te besparen in de badkamer, en de TrayMatic Exterieur met externe pomp. De afmetingenin cm’s zijn: 90 × 90, 80 × 100 en 80 x120 cm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.