Apps banen weg door Wkb-jungle

wkb

Zie je als een berg op tegen de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen? Extra administratie, lastige materie … Waar haal je de tijd vandaan om aan de nieuwe regels te voldoen? Gelukkig zijn er apps die je door de Wkb-jungle kunnen leiden. We stellen drie aanbieders voor.

Vanaf 1 januari 2024 is de kwaliteit van het werk leidend. Met de Wkb wordt de bewijslast omgedraaid en bij de installateur of bouwer neergelegd. Die moet aantonen hoe de klus is uitgevoerd en welke kwaliteit er is geleverd. Dat doe je door een consumentendossier op te bouwen. Met daarin allerlei documentatie, klantafspraken en foto’s. Moet je voor een bouwproject een vergunning aanvragen, dan laat je dit dossier controleren door een onafhankelijke kwaliteitsborger. Allemaal extra werk inderdaad, waar je helaas niet onderuit komt. Daarom zijn de apps van Homigo, RAPP.nl en Apexion (BKapp) een uitkomst. Gericht op de zelfstandige die kleine klussen doet bieden ze een hapklare structuur waarmee je op een simpele manier voldoet aan de wet. Hoe? Een introductie.

Log in om verder te lezen. Premium-artikelen lees je al vanaf €6,38 per maand.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Installatie.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding