fbpx
Artikel

Azzurra en Rubicer op Nederlandse bodem

Met Azzurra en Rubicer brengt Roomz in Waskemeer twee Zuid-Europese designmerken naar Nederland. In het oog springend en kwalitatief hoogstaand design met een middenklasse-prijskaartje. De nieuwe importeur brengt de merken exclusief voor de detailhandel naar ons land.  “Roomz wil zich met deze midprice-merken vooral richten op de detailhandel die zich met exclusieve materialen en ontwerpen wil onderscheiden van sanitairmerken die via verschillende (prijs)kanalen de markt bedienen. Het is voor ons klip-en-klaar dat we louter via de professionele detaillist gaan leveren”, vertelt André Hoogerbeets van Roomz. Zowel Azzurra als Rubicer waren op de ISH in Frankfurt te zien met hun collecties.

 

Spoeling 4,5 liter

Azzurra is een Italiaanse keramiekfabrikant die complete programma’s biedt. Het merk biedt in verschillende collecties onder meer acht verschillende designtoiletten aan die gebruikmaken van een grote spoeling van slechts 4,5 liter, in plaats van de gebruikelijke 9 liter. De druk op de spoeling wordt verhoogd door één enkele inlaat, die het water verdeeld in de pot. Ook de afvoer is iets nauwer, zodat er een ‘zuigende werking’ optreedt. Roomz werkt hiervoor samen met Tece, die hiervoor een spoelkast biedt.

Eyecatcher in deze toilettenserie is het toilet uit de collectie Thin. Deze toilet-bidetcombinatie met slanke belijning heeft een softclose-bril en zitting die samen slechts 25 mm meten. Bijzonder is de kleur mat wit: een trendy combinatie met bijvoorbeeld Corian of HiMacs. De collectie Thin bevat ook wastafels in verschillende versies. De dunne inbouwuitvoeringen in keramiek kennen een verfijnd design. Een andere opmerkelijk product is de Graal, een vrijstaande kolom of opzetkom. De terracotta-wastafel is geglazuurd, en uitgevoerd in negen kleuren. Met Nuvola heeft Azzura wederom een serie wastafels en toiletten die bekroond is met een Design Plus Award. 

 

Griekse goden

Rubicer is een Portugees designhuis, dat onder meer furore maakt met de zelfgeproduceerde badmeubellijn Myth. De meubels vallen in kwaliteit op doordat standaard watervast MDF wordt toegepast en doordat deze handmatig gelakt zijn.  De meubels laten zich eenvoudig combineren met verschillende soorten opzetkommen of wastafels, waardoor het prima past in een modulair concept. “Rubicer heeft een bijzondere kijk op design,”, zegt Hoogerbeets. Ander veelbelovend item is volgens de importeur de flinterdunne regendouche die aan de zijkanten slechts 3 mm meet. Gemaakt van massief roestvast staal en verkrijgbaar in een vierkante variant (35 cm × 35 cm) en als ronde uitvoering (doorsnee 35 cm).

Rubicer levert ook keramische tegels, (glas-)mozaïeken en pebbles. Eyecatchers hierin zijn de series Wood en Piel. Eerstgenoemde is een keramische houtimitatie  in vijf tinten. Piel toont de luxe van leer in keramiek. Opvallende optie: smalle zijstrookjes die eenmaal gevoegd een dubbel stiksel impliceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.