fbpx
Artikel

Een baan vinden in de installatietechniek hoeft niet heel moeilijk te zijn, mits je de juiste vacature tegenkomt. Op vacaturebank Werkzoeken.nl vind je vacatures van duizenden werkgevers.

Hoe werkt een vacaturebank? 

Als werkzoekende is het handig om je in te schrijven bij een vacaturebank. Je maakt een (in veel gevallen gratis) account aan, vult je gegevens in en maakt je baanprofiel. In dat profiel kun je over je werkervaring als installateur vertellen, je opleidingen en of je voorkeuren qua salaris of werkuren hebt.  

Nadat je account is aangemaakt kun je op zoek naar vacatures in de buurt. Je geeft de functie aan of typt een trefwoord in en geeft aan in welke plaats er gezocht moet worden. Hierbij kun je ook de maximale reisafstand aangeven. Wil je nog specifieker zoeken? Dan kun je zelfs het aantal uren, de gevraagde opleiding, het gewenste dienstverband, ervaring, het salaris en meer invoeren. Ook kun je aangeven de vacatures die voortkomen uit jouw zoekopdracht via mail te willen ontvangen. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste vacatures in de buurt.  

Wat staat er in je sollicitatiebrief? 

Heb je een passende vacature gevonden? Dan ga je aan de slag met een sollicitatiebrief. In die brief motiveer je waarom je geschikt bent voor de baan. Je zet er informatie over jezelf in, waar jij goed in bent en wat je werkervaring in de afgelopen jaren is. Geef aan wat maakt dat je bij het bedrijf past en wat jij kunt bijdragen. Je kunt ook vertellen over je huidige baan en wat je daarin bereikt hebt. Je brief bestaat idealiter uit de volgende onderdelen: 

  • De inleiding. In dit gedeelte vertel je over waar je de vacature hebt gevonden en dat je solliciteert op de gevraagde functie.  
  • De motivatie. In de motivatie vertel je waarom jij bij het bedrijf past, wat je kunt bijdragen en wat jouw goede eigenschappen zijn. Houd hier de functieomschrijving naast voor inspiratie.  
  • Afsluiting. In het laatste gedeelte van de brief geef je aan jezelf graag in een persoonlijk gesprek te willen presenteren.  

Wees kort en bondig. Vermijd te veel persoonlijke informatie en zet er geen negatieve ervaringen met vorige werkgevers in. Vind je het lastig om een sollicitatiebrief te schrijven? Op internet vind je goede voorbeelden die ter inspiratie kunnen dienen.