fbpx
Artikel

Badkamerlijn in Silestone

Cosentino richt haar pijlen op de badkamer. De Spaanse multinational, wereldwijd marktleider op het gebied van keukenbladen uit Silestone kwarts met antibacteriële bescherming, introduceert wastafels en douchevloeren van het populaire materiaal in Nederland. Badkameroplossingen in uiteenlopende kleurstellingen, én in grote oppervlakken.  

Het product Silestone werd in 1990 geïntroduceerd, en maakt vooral furore als keukenwerkblad. Inmiddels produceert fabrikant Cosentino 2,5 miljoen m2 Silestone per jaar. De geperste composietplaten bestaan voor het leeuwendeel uit het keiharde natuurlijke kwarts, aangevuld met een mix van hars- en kleurstoffen, en optioneel glas en spiegelstukjes. Bijzonder ten opzichte van klassieke natuurstenen als leisteen, marmer en graniet is het speciale antibacteriële oppervlak, de hardheid en de kleurvastheid.  Silestone vormt inmiddels 85 procent van de productie van de Spaanse natuursteengigant. “De eerste zes jaar zijn we ongelofelijk gegroeid omdat we een niche hadden gevonden”, vertelt commercieel directeur Eduardo Martínez-Cosentino.

 

Middensegment

De actieve toetreding tot de badkamermarkt is in zijn ogen een logische vervolgstap, zeker omdat Cosentino sinds vorig jaar spoelbakken van Silestone kwarts uit één stuk produceert: Integrity. Deze hebben dezelfde kleuren als de werkbladen waardoor werkblad en spoelbak vloeiend in elkaar overgaan.  Vanwege de kenmerken van Silestone; kras- en vlekbestendigheid, onderhoudsvriendelijk en zeer hygiënisch, is de beweging richting badkamer een optelsom. Bovendien constateert het bedrijf vanuit architectuur, maar ook vanuit de detailhandel en consument een toenemende vraag naar flexibel bemeten oplossingen voor het midden en hogere segment . 

 

Modellen

Het merk introduceert acht verschillende wastafelvarianten en zeven douchevloeren, variërend van klassieke en natuurlijke modellen en kleuren, tot modern en minimalistisch vormgegeven exemplaren. Bijzonder bij de wastafels is dat het standaard modellen zijn die in verschillende afmetingen, met een breedte variërend tussen de 70 en 170 cm, te produceren zijn. Het leeuwendeel van de douchevloeren is in vierkante en rechthoekige varianten van grofweg 80 bij 80 tot 150 bij 130 cm verkrijgbaar. De minimale dikte van wandbekleding en vloertegels is 12 mm en weegt 30 kg/m2. Voor 20 mm is het gewicht 50 kg/m2. Door de speciale lijmen en kitten op kleur met dezelfde antibacteriële eigenschappen zijn verbindingen niet waarneembaar en smoezelige hoekjes in de badkamer verleden tijd. Door het uitgebreide kleurenprogramma van Silestone kan de fabrikant ook de badkamerlijn in 51 kleuren en diverse materiaallooks leveren; van natuurlijk tot ultramodern knallend. Eveneens is de collectie uit te voeren in de milieuvriendelijke ECO by Cosentino lijn welke cradle-to-cradle gecertificeerd is. In deze uitvoeringen zijn de grondstoffen afkomstig uit gerecyclede materialen.

De badkamerlijn van Silestone wordt in Nederland geleverd via twee geselecteerde natuursteenbedrijven, laat Hendrik Willems van Cosentino desgevraagd weten. “Streven is om de badkamerdetaillist volledige sets (wastafel, meubel, spiegel) aan te bieden die qua consumentenprijs tussen de 3000 en 3500 euro per set zullen zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.