fbpx
Uncategorized

Bedrijfshal verwarmd met ATAG All-electric warmtepomp

atag all-electric warmtepomp

Voor een nieuwe bedrijfshal in Apeldoorn heeft ATAG Verwarming samen met GreenDealer Slief Loenen een All-electric warmtepomp geïnstalleerd. De ATAG warmtepomp biedt een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing voor verwarmen en koelen.

Juiste installatie

Aan de hand van een transmissieberekening is bepaald welk vermogen nodig is om de hal te verwarmen. Hieruit kwam de ATAG Energion M All-Electric met een vermogen tussen 12 en 15kW. Door het toepassen van vloerverwarming is dit voldoende om de bedrijfshal het hele jaar te verwarmen. Ook in de koude winterdagen blijft de bedrijfshal goed op temperatuur.

atag all-electric - vloerverwarming

ATAG Energion warmtepomp

De ATAG Energion warmtepomp is verkrijgbaar in Monobloc en Split uitvoering in verschillende vermogensvarianten tussen de 4 en 15kW. Alle Energion warmtepompen werken met het koudemiddel R32 en kennen een breed werkingsgebied tussen de -20°C en +43°C. De Energion Hybrid All is te combineren met elk type CV-ketel. Deze is ontwikkeld om naadloos onder de ATAG i-Zone CV-ketel te monteren. De Energion All Electric is verkrijgbaar in Compact en Plus uitvoering. De Compact bevat een geïntegreerd boilervat van 180L, de Plus kan worden uitgebreid met een indirect gestookte warmwatervoorziening van 200L tot 450L.

Meer informatie over ATAG Energion warmtepompen

Inzicht op afstand

De eigenaar van de bedrijfshal kan door middel van de ATAG Zone App de installatie op afstand beheren. Hierdoor hoeft deze niet naar de bedrijfshal toe om te zien of de temperatuur nog op het gewenste niveau is. Ook kan de installateur met het ATAG ProZone portal op afstand zien of de installatie nog naar behoren functioneert. Zo voorkom of verhelp je storingen, vaak nog voordat de installatie dit zelf aangeeft.

ATAG ComfortDiensten

Het ATAG ProZone portal is onderdeel van ATAG ComfortDiensten. Hiermee vereenvoudigt het adviseren, installeren, inbedrijfstellen en onderhouden van ATAG warmtepompinstallaties. Met ATAG Inbedrijfstelling (IBS) verzorgt ATAG de eerste opstart van de warmtepomp. Dit kan op locatie maar ook via het internet.

atag all-electric warmtepomp bediening

Problemen voorkomen is beter dan verhelpen. Al helemaal wanneer het om het comfort van jouw klant gaat. Met ATAG ComfortConnect wordt de installatie van jouw klant door ATAG specialisten op afstand gemonitord. Hierdoor worden storingen snel gesignaleerd en opgelost, soms geheel op afstand. Dat bespaart tijd en vermindert servicebezoeken en voorkomt dat jouw klant in de kou zit.

ATAG ComfortDiensten zijn exclusief beschikbaar voor de ATAG GreenDealer en af te sluiten via de website ATAG Verwarming.

Bekijk hier een video van het project.