fbpx
Artikel

Binnenhuisriolering van binnenuit opgeknapt

Door een binnenhuisriolering van binnenuit te renoveren, is bij een flat in Rijswijk aanzienlijk bespaard op uitvoeringskosten en overlast voor de bewoners.  

Bij een camera inspectie van het rioolstelsel van het flatgebouw Middenhoek op de Prinses Beatrixlaan te Rijswijk bleken de gietijzeren leidingen aan renovatie toe. De gecombineerde gietijzeren toilet- en badkamerstandleidingen (diameter van 110mm en lengtes van 27m en 36m) veroorzaakten lekkages, verstoppingen en veel overlast voor de bewoners. Het renoveren van het rioolstelsel op traditionele wijze zou kostbaar sloop-, hak- en breekwerk betekenen, aangezien de standleidingen ingemetseld zijn en de uitleggers door de fundering lopen. Dit zou ook veel overlast voor de bewoners opleveren.

 

Standleiding 

Het Ttubus3ubus System is een innovatieve en gecertificeerde techniek waarbij de standleidingen via de ontluchters op het dak worden gereinigd en voorbehandeld. Daarna worden een aantal lagen glasversterkt polyester aan de binnenkant van de bestaande leiding gespoten. Deze lagen vormen een nieuwe binnenleiding met een gegarandeerde dikte van 3mm. In het geval van scheuren, gaten of gebreken in de leidingen zijn er mogelijkheden om reparaties van binnenuit uit te voeren.

 

Rioolstelsel

Door het relinen van het rioolstelsel met het systeem is het flatgebouw Middenhoek voorzien van nieuwe standleidingen en uitleggers zonder enige vorm van hak- en breekwerk Op locatie heeft Tubus System gecombineerde gietijzeren toilet- en badkamerstandleidingen met een diameter van 110mm en lengtes van 27m en 36m voorzien van een nieuwe binnenleiding zonder hak- en breekwerk.

Het dus een voor de hand liggende keuze om de standleidingen en uitleggers met Tubus System te renoveren om overlast te voorkomen, alsmede kosten te besparen.

 

Overlast 

De overlast voor de bewoners werd beperkt tot 2 dagen per woning zonder gebruik van de riolering. Om deze dagen te overbruggen zijn er tijdelijke toilet voorzieningen ingezet. De Tubus System leidingen hebben een 10-jaar garantie en een verwachte levensduur van 50 jaar. De kosten van Tubus System bij dit project waren aanzienlijk lager dan vervanging van de bestaande leidingen. Ook levert het relinen met deze spuittechniek een goed resultaat bij de privaataansluitingen en de valbochten. De werkzaamheden zijn in een periode van 6 weken uitgevoerd Het project werd op schema en binnen de begroting uitgevoerd tot de tevredenheid van zowel de opdrachtgever Vesteda Woongalerie Haaglanden Rijswijk als de bewoners.

 

1 reactie op “Binnenhuisriolering van binnenuit opgeknapt

  1. Fides vastgoedmanagement beheer rond Ede een vijftig tal appartement complexen bij een wat ouder appartement zijn de standleidingen van asbest en deze leidingen beginnen op enkele plaatsen te lekken.
    Het zal niet vreemd klinken dat het vervangen van de leidingen doordat ze van asbest zijn heel veel geld gaat kosten, het gaat om een complex van drie bouwlagen met een onder verdieping waar de bergingen zijn.
    Bestaat de mogelijkheid dat er met uw systeem een binnenafwerking in de stand leidingen gemaakt wordt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.