Boilervat kloppend installatiehart

Een energieneutrale woning vol duurzame installatietechniek en een bovengemiddeld comfort. Wassink Installatie realiseerde in een bijzonder bouwteam een nieuwbouwwoning waarin optimaal gebruik gemaakt wordt van een combinatie tussen zonthermische en bodemenergie. Een 500 liter boiler is het hart van verwarming, koeling en tapwater.

Een echt droomhuis bouw je maar één keer. De opdracht die TS Architecten uit Vorden, klussenbedrijf G.Weenk uit Vierakker (bouwkundig) en Wassink Installatie uit Winterswijk kregen, was niet alleen vanwege de woning bijzonder. De opdrachtgever wilde namelijk niet alleen een fraaie energieneutrale woning in Doetinchem, maar hechtte veel waarde aan het proces: dit betekende dat de begrotingen open waren en het bouwteam gelijkwaardig.

Opdrachtgever Sjoerd Boom werkte ook zelf volop mee: hij nam er zelfs lange tijd verlof voor op. “Dat leverde een bijzondere open samenwerking op, met vooral kwalitatief goede keuzes en tijd voor details”, zegt hij zelf. “En vooral een heel goede en duidelijke communicatie, en veel werkplezier.”

Een gezonde balans tussen duurzaamheid en comfort: dat moet de installatietechniek het huis bieden. De woning is 1400 m3 groot. In de kelder is een grote technische ruimte gebouwd die bijna Duits aandoet. “Het hart van de technische installatie is in deze woning bijzonder mooi en effectief uitgevoerd”, zegt projectleider Wilbert Simmelink van Wassink Installatie. Het werk mag met recht gezien worden.

Het hele artikel is ook te lezen in vakblad Installatie #3, hier gratis toegankelijk voor Premium en printabonnees. Bekijk hier de e-book versie of bestel een exemplaar.

Hoe ziet de installatie eruit? Dat lees je hieronder.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 17,41 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op Installatie.nl
– Alle edities van Installatie digitaal lezen
– Alle edities van Installatie thuis ontvangen vanaf € 50,25 per maand

Direct abonneren