Ga naar hoofdinhoud

Certificatie van gasverbrandingsinstallaties: noodzakelijk en dringend

Sinds 1 april 2023 is het wettelijk verplicht voor bedrijven die aan gasverbrandingsinstallaties werken om gecertificeerd te zijn. Op deze manier wil de overheid het aantal koolmonoxide-ongevallen verminderen. Als uw bedrijf nog niet gecertificeerd is, is het nu hoog tijd om actie te ondernemen. Zonder certificaat mag u immers niet werken aan gasverbrandingsinstallaties.

Het belang van deze certificatie wordt onderstreept door onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid uit 2015. Daaruit blijkt dat jaarlijks vijf tot tien mensen in Nederland overlijden door koolmonoxide-incidenten. Ook belanden er honderden mensen door in het ziekenhuis. Om dit te voorkomen, moeten installateurs zich certificeren én mogen consumenten alleen gecertificeerde installateurs inschakelen.

Kiwa is gespecialiseerd in CO-certificering en biedt u een snelle en efficiënte weg naar certificering dankzij zijn ruime auditcapaciteit. Om te voldoen aan de wettelijke eisen biedt Kiwa diverse certificeringen aan. De Kiwa BRL K25000 is speciaal ontworpen met een compact certificeringstraject voor een snellere doorloop. Bovendien kunnen bedrijven kiezen voor de BRL 6000-25 van InstallQ. Of voor gespecialiseerde certificeringen zoals de NHK BRL voor gasgestookte sfeerhaarden.

Heldere eisen

De Kiwa BRL K25000 onderscheidt zich door zijn heldere en overzichtelijke eisen en de mogelijkheid om audits gedeeltelijk op afstand uit te voeren. Dit kan via Kiwa’s CO-app. Dit is vooral aantrekkelijk voor kleinere bedrijven of zzp’ers, waarbij een langdurig certificeringstraject een zware last kan zijn. Het bespaart aanzienlijk in tijd en kosten.

Daarnaast is het mogelijk om de CO-certificering te combineren met andere certificeringen, zoals VCA. Elke certificering uniek. Toch kan een audit voor de K2500- of 6000-25-certificering tegelijkertijd worden uitgevoerd met een BRL 6000- of BRL 100-certificering. Dit vermindert de benodigde inspanning doordat dezelfde auditor meerdere schema’s kan afhandelen.

Bezoek de Kiwa-website voor meer informatie over de BRL 6000-25, de NHK BRL en Kiwa’s BRL K25000. Raadpleeg ook de ‘Veelgestelde vragen over CO-certificering’-pagina. Of neem contact met ons op via NL.CO.Certificering@kiwa.com of +31 88 998 32 20 voor directe ondersteuning in uw certificeringsproces.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Materiaalpaspoort voor leidingsystemen

Premium

Kraamkamer van prefab

Nieuwe propaan-serie voor Panasonic

Premium

Nieuwe Calenta ingrijpend anders

Smaakmakers van VSK Awards (video)

Groenpand zet activiteiten Woon Duurzaam voort