fbpx
Artikel

Wees voordelig uit, door slim te investeren in nieuwe installaties binnen je woning. In de huidige tijd worden nieuwbouwwoningen standaard voorzien van een elektrische warmtepomp, daar deze huizen niet meer aangesloten worden op het gasnet. Ook voor bestaande woningen is de investering in een warmtepomp het overwegen waard, in het bijzonder wanneer men de elektrische warmtepomp combineert met zonnepanelen. Het kan een forse besparing op de maandlasten opleveren, zeker in een tijd waarin de energieprijzen historisch hoog liggen. Mocht je na de investering in een warmtepomp geen budget meer hebben voor zonnepanelen, dan hoeft dat geen reden te zijn om ze niet op het dak te leggen. Zonnepanelen huren vormt een goed en voordelig alternatief. 

Salderingregeling

In de zomermaanden wekken zonnepanelen over het algemeen meer groene stroom op dan in het najaar en zeker vergeleken met de winterperiode. Tegelijkertijd ligt het verbruik van stroom in de zomermaanden lager. We zitten vaker buiten, trekken erop uit in de vakantieperiode en hebben maar weinig energie nodig om de woning te verwarmen. Dit doet de zon immers al voor ons! Dat deel aan groene stroom wat je niet direct verbruikt kun je verkopen aan het stroomnet. Dit noemt men ook wel het salderen van opgewekte stroom. Aan het eind van het jaar wordt het aantal verkochte kWh van het aantal verbruikte kWh afgetrokken. Even leek het erop dat deze salderingsregeling zou veranderen. Voorlopig lijkt daar echter geen sprake van te zijn en is deze salderingsregeling verlengd.

Groene stroom

Door voor zonnepanelen huren te kiezen, hoef je zelf geen grote investering in zonnepanelen te doen. Ideaal wanneer je momenteel weinig budget hebt voor energiebesparende maatregelen, maar wel wilt profiteren van een besparing op je energiekosten. Voor een vast bedrag per maand wek je zelf groene stroom op, zonder zorgen. De leverancier van de te huur aangeboden zonnepanelen zorgt voor het onderhoud als de panelen niet goed functioneren.

Zonnepanelen kopen maakt btw aftrekbaar 

Een verschil tussen zonnepanelen kopen en huren zit in het feit, dat de btw die je bij de investering in zonnepanelen betaalt aftrekbaar is. Zo krijg je een deel van de investering terug. Bij het huren van zonnepanelen is dat niet mogelijk. Het hoeft geen groot nadeel te zijn. Immers, bij gehuurde zonnepanelen start je al vanaf de eerste dag met het besparen op je energiekosten!