fbpx
Artikel

Dit jaar is het nogal hectisch op de zonweringmarkt. De vraag naar buitenzonwering is hoger dan ooit. Dit uiteraard door de stijgende warme klimaat en het feit dat we meer thuis waren. Solar zonwering is in begin 2021 pas echt geïntroduceerd op de markt en blijkt nu al een hit te zijn bij de consument. Ongeveer 55 procent van de klanten die kiezen voor draadloze bediening, kiezen voor solar zonwering. Het prijskaartje voor solar rolluiken is weliswaar hoger dan een rolluik op stroom, echter door het gemak van de montage (geen gaten naar binnen boren) en energiebesparing wordt het geprefereerd.

Hoe het werkt

Zonwering op zonne-energie worden geleverd met een zonnepaneel op de kap. De positie van het zonnepaneel kan bij de meeste fabrikanten gekozen worden. De ideale positie is bij een iedere situatie anders. Door het zonnepaneel wordt de accu opgeladen en kan er draadloos worden bediend. Voor monteurs is het eenvoudig te monteren. Naar binnen boren is verleden tijd, omdat er geen kabel voor stroom meer nodig is. De constructie wordt vastgezet met schroeven en klaar is Kees! Leveranciers van zonwering motoren leveren tegenwoordig allemaal Solar motoren. De grootste fabrikant van rolluikmotoren Somfy heeft bijvoorbeeld de Somfy Sunea motor uitgebracht.

Wees niet te laat!

Zit jij in de zonwering markt? Geef jouw klanten de mogelijkheid om te kiezen voor solar zonwering. Wanneer je dit niet doet, bestaat er een kans dat je een hoop klanten misloopt. Elke dag neemt de vraag toe, terwijl het aanbod nog beperkt is. De populairste solar zonweringen zijn op dit moment rolluiken, maar ook de screens beginnen met een opmars. Wij raden je aan om te beginnen met de Somfy Sunea IO motoren. Deze motoren zijn kwalitatief het best uit onze test gekomen. Verder is Somfy ook de marktleider in motoriseren van zonwering. Ze bieden vijf jaar fabrieksgarantie en hebben een kantoor in Nederland die de dealers te woord staat en helpt met het installeren van hun producten.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Rolluiken33.