fbpx
Artikel

Met de technologische ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen, komt ook de keuken steeds meer aan bod. Ontwikkelaars en producenten spelen er handig op in door allerlei keukenapparaten aan te bieden die je kunt aansluiten op je Smart Home. In dit artikel kijken we naar de meest recente ontwikkelingen die je in 2021 in het oog moet houden!

Veilige slimme apparatuur

De slimme apparatuur in je keuken is erg handig. Toch moet je wel opletten dat deze apparatuur gehackt kan worden doordat het ook in verbinding staat met het internet. Dit kun je voorkomen door een VPN op je router te installeren. Door dit te doen wordt de data die wordt uitgewisseld tussen je smartphone en de slimme apparatuur versleuteld, waardoor het dus niet mogelijk is om via de slimme apparatuur toegang te krijgen tot andere apparaten in huis.

Slimme oven

We beginnen met de slimme oven. Dit is vooral handig voor mensen die weinig tijd hebben en het eten klaar willen hebben staan wanneer ze thuiskomen van het werk of van een training. Een slimme oven heeft namelijk twee belangrijke kenmerken. Allereerst kun je deze met je telefoon verbinden, waardoor je de oven aan kunt zetten wanneer je op het werk wegrijdt of van de sportclub naar huis vertrekt.

Een tweede optie is om de oven vooraf in te stellen met het eten er al in. Wanneer je ’s morgens van huis gaat doe je simpelweg het eten in de oven, stel je de tijd in dat je thuiskomt en kun je met een gerust hart vertrekken. De oven weet dan precies wanneer je thuiskomt en zorgt er dan ook voor dat het eten in de oven klaar is om direct gegeten te worden.

Door beide oplossingen hoef je niet nog een uur in de keuken te staan, maar kun je meteen aan tafel wanneer je thuiskomt. Daarnaast is het eten ook nog eens lekker warm én helemaal naar wens klaargemaakt. Je hebt het tenslotte zelf ingesteld!

Slimme koelkast

Ken je dat? Je loopt in de supermarkt en weet eigenlijk niet of je nog genoeg kaas, melk of frisdrank in de koelkast hebt staan. Uit voorzorg neem je toch maar een aantal pakken melk mee. Bij thuiskomst kom je er echter achter dat er nog meer dan genoeg in de koelkast staat, waardoor de melk die je zojuist hebt meegebracht over de houdbaarheidsdatum gaat.

Met een slimme koelkast is dit verleden tijd. Onder andere merken als Samsung en Bosch hebben al koelkasten op de markt gebracht met een camera aan de binnenkant. Op die manier kun je precies in de gaten houden wat er nog in de koelkast ligt, zodat je niet meer die overbodige pakken melk van de supermarkt meebrengt. Ideaal toch!

Slimme koffiemachine

Je staat ’s ochtends op en het eerste waar je behoefte aan hebt is een heerlijke kop koffie. Toch moet je het apparaat nog laten lopen en ben je zo 15 minuten verder voordat je eindelijk aan de koffie zit. Wil je dit voorkomen, dan is een slimme koffiemachine wellicht iets voor jou. Door middel van een app op je smartphone kun je het koffiezetapparaat vanuit je bed al aanzetten, waarbij je in sommige gevallen ook nog eens de keuze hebt uit wel 10 verschillende recepten. Daarnaast zijn er zelfs apparaten die de voorraad bonen of cups voor je bijhouden, zodat je altijd voldoende cups in huis hebt.

Slimme kruidentuin

Heb je behoefte aan verse ingrediënten in je eten, maar heb je geen zin om een hele moestuin in te richten? Dan is de slimme kruidentuin een optie. Deze kun je simpelweg in de keuken neerzetten, waarbij deze per kruid aangeeft of het al water nodig heeft. Bij de duurdere merken worden deze zelfs automatisch van de juiste hoeveelheid water voorzien, mits je natuurlijk wel het reservoir bijvult.

Ben jij dus echt een keukenchef, maar heb je wel behoefte aan wat eenvoud en gemak? Dan zijn bovenstaande apparaten écht iets voor jou. Ze gaan je leven in de keuken gegarandeerd een stuk gemakkelijker maken en kunnen in veel gevallen ook nog eens enorm veel tijd besparen! Waar wacht je dus nog op? Aanschaffen die handel!