fbpx
Artikel
slim ventilatiesysteem

Met de toenemende bezorgdheid over milieu en gezondheid willen steeds mensen de luchtkwaliteit in hun huis aanpakken. Het bekendste systeem om dit te realiseren, is een ventilatiesysteem dat slechte en onzuivere luchtkwaliteit reguleert door luchtverontreinigende stoffen tegen te gaan en frisse lucht naar binnen haalt. De technologie van een slim ventilatiesysteem kent vele voordelen.

Energiezuinig

Slimme ventilatie is ondanks een automatische regelfunctie een zeer kostenvriendelijk systeem dat niet alleen de ventilatie in een mum van tijd stimuleert, maar ook het energieverbruik tot een minimum beperkt. Daardoor is het ook een betere optie voor duurzame ontwikkeling. Met name nu de energieprijzen fors gestegen zijn, is het fijn om een energiezuinig slim ventilatiesysteem in huis te hebben. 

Monitoring van het energieverbruik

Een slim ventilatiesysteem helpt niet alleen bij het verminderen van het energieverbruik, maar helpt ook om het energieverbruik in de gaten te houden en te controleren, wat het ook kostenefficiënt maakt. Het biedt data-analyse van energieverbruiksniveaus door logistiek en statistieken van energieverbruik te presenteren. Dit stelt de eigenaar in staat stelt het verbruiksniveau te monitoren en dienovereenkomstig snel haalbare en haalbare veranderingen door te voeren. 

Automatische regeling

Een slim ventilatiesysteem beheert en synchroniseert instinctief de ventilatie op basis van factoren zoals het aantal mensen dat op een bepaald moment aanwezig is, het weer en de temperatuurverhouding. Dit hoef je in principe dus niet zelf in te stellen! 

Geleverd met een afstandsbediening

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een slim ventilatiesysteem geïnstalleerd om het leven gemakkelijker en meer gedigitaliseerd te maken. Slimme ventilatiesystemen worden geleverd met een afstandsbediening. Hiermee is het systeem te besturen door in te loggen op het administratieve dashboard en de functies ervan te gebruiken. In de meeste gevallen is dit trouwens een app voor op de smartphone, , soms in combinatie met een fysieke afstandsbediening. 

Vermindering van CO2

Omdat een slim ventilatiesysteem de ventilatie in- en uitschakelt wanneer ventilatie niet nodig is – op basis van factoren als weer, temperatuur, bezetting, enzovoorts – slaagt het er in grote mate in om de CO2-uitstoot te verminderen.

Over het algemeen is het verstandig om bij een slim ventilatiesysteem gebruik te maken van glasvezel. Raad dit bij je klant aan omdat ze op deze manier zeker weten dat het systeem altijd goed functioneert. Hiervoor moet je wel samen met de klant een glasvezel postcodecheck doen, deze aansluiting wordt namelijk niet overal aangeboden. Glasvezel vergelijken en afsluiten zorgt er namelijk voor dat je klant de voordelen van een slim ventilatiesysteem ervaart.