fbpx
Artikel

De zomer komt eraan en dat betekent dat het voor veel mensen een mooi moment is om na te denken over het installeren van een warmtepomp. De kans is daarom groot dat je als installateur in de lente meer klanten zult krijgen die geld lenen voor een verbouwing en hierbij een warmtepomp willen laten plaatsen. Desondanks kan het ook gebeuren dat je juist veel vragen gaat krijgen over deze apparaten. Om je potentiële klanten van informatie over warmtepompen te kunnen voorzien, kan het slim zijn om dit artikel te lezen. Onderstaand vind je namelijk de vier belangrijkste voordelen van het installeren van deze producten! 

Warmte en koeling

Warmtepompen kunnen met één druk op de knop ruimte verwarmen en koelen met behulp van een wandmonitor, een afstandsbediening of zelfs een telefoon-app. Deze verwarming of koeling kan door de aard van hun ontwerp zeer snel worden gerealiseerd. Wanneer ze volgens de juiste specificaties en op de juiste manier worden geïnstalleerd, bieden ze een zeer effectieve controle over de kamertemperatuur, zijn ze zeer snel in het verwarmen of koelen van een ruimte en behouden ze vervolgens de gewenste temperatuur. 

Financiële voordelen

Een warmtepomp zal je klant waarschijnlijk veel geld besparen op de rekeningen vanwege de zeer hoge energie-efficiëntieklassen. De initiële uitgave kan ontmoedigend zijn en hoewel is aangetoond dat ze waarde toevoegen aan het huis, is het vaak een goed idee om te kijken naar een theoretische terugverdientijd. Als je klant zichzelf niet in de accommodatie ziet verblijven of als hij/zij op hoge leeftijd is, kan het voordeliger zijn om bij de huidige verwarmingssysteem te blijven. Als installateur kun je dit aanraden! 

Efficiëntie

Warmtepompen zijn momenteel de meest kosteneffectieve vorm van verwarming met elektriciteit. Een conventioneel verwarmingssysteem zoals een elektrische haard of een gasboiler is op dit gebied over het algemeen een stuk slechter. Dit maakt een warmtepompsysteem goedkoop in gebruik en zal hoogstwaarschijnlijk ook de ecologische voetafdruk van je klant verkleinen. Over het algemeen kan een warmtepompsysteem zeer efficiënt zijn. Dit maakt een warmtepompsysteem een ​​van de goedkoopste manieren om een woning te verwarmen.