fbpx
Productcase
devolo

Zonnepanelen leveren een aanzienlijke bijdrage aan de energierevolutie. Om bij te houden hoeveel energie er wordt opgewekt en opgeslagen vanaf uw eigen dak, moeten de omvormer en het opslagsysteem worden verbonden met het thuisnetwerk.

Het probleem ligt bij internet in de kelder

De omvormer is het hart van een zonnepanelen systeem. Het zet de gelijkstroom van de modules op het dak om in wisselstroom en regelt het systeem. Het probleem met de thuisnetwerkverbinding is dat de internetrouter meestal in het woongedeelte staat. Deze bevindt zich zelden in de kelder, waar omvormers en accu’s zich meestal bevinden. Netwerkbekabeling is eerder de uitzondering dan de regel in bestaande woningen. En in de meeste gevallen reikt het wifi-signaal nauwelijks tot in de kelder, laat staan in de garage waar uw elektrische auto geparkeerd staat. Een uitdaging voor de installateur van de zonnepanelen en de huiseigenaar.

Omvormers integreren in een thuisnetwerk met devolo Powerline

devolo

Het gebruik van Powerline-adapters van devolo voor het communiceren van data via de elektrische leidingen in huis biedt een snelle en eenvoudige oplossing om zonnepanelen aan te sluiten op het thuisnetwerk. Deze adapters transformeren de stroomvoorziening in een datanetwerk, zodat elk stopcontact in huis voorzien kan zijn een toegangspunt tot internet. Dit houdt in dat je eenvoudigweg een adapter in een stopcontact in de buurt van de router steekt en een Ethernet-kabel gebruikt om de adapter met de router te verbinden. Extra devolo-adapters installeer je vervolgens makkelijk in elk stopcontact in huis, bijvoorbeeld in de directe omgeving van de omvormer, de accu of de laadpaal voor elektrische voertuigen.

devolo

Deze worden vervolgens verbonden met de devolo Powerline-adapter, ook met behulp van een Ethernet-kabel. Als de apparaten van de zonnepanelen wifi ondersteunen, kunt u als alternatief ook draadloos verbinding maken met de devolo wifi-adapter. Het grote voordeel van Powerline voor zowel installateur van zonnepanelen als de huiseigenaar is dat het verbinden van de verschillende componenten van het zonnepanelen systeem met internet geen routing van Ethernet-kabels door het huis vereist. Bovendien kunnen extra apparaten die compatibel zijn met het internet eenvoudig worden aangesloten, zelfs op een later tijdstip. Zo staat niets een uitbreiding tot een energiesysteem met een accumulator, warmtepomp of laadpaal voor elektrische voertuigen in de weg.

Het juiste productportfolio voor zonnepanelen

devolo

De Duitse netwerkspecialist devolo biedt op dit moment de krachtigste Powerline-adapters ter wereld aan. Namelijk de producten in de devolo Magic-serie. Ze zijn beschikbaar als LAN- en wifi-adapters.

Your sales contact:
devolo BeNeLux
info@devolo.nl

Deze rubriek is een samenwerking tussen vakblad Installatie en fabrikanten. Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met devolo.