fbpx
Artikel

De installatiebranche kent momenteel vele kansen. Onder andere doordat er flink verduurzaamd moet worden, en in 2050 alle gebouwen energieneutraal moeten zijn. Installatiebedrijven zullen voor die tijd op grote schaal gebouwen moeten isoleren, installaties moeten vervangen en nieuwe vormen van verwarming moeten plaatsen. Daarbij is er echter ook sprake van uitdagingen. Er is namelijk een groot tekort aan gekwalificeerd personeel en aan bepaalde materialen. Opdrachten op een efficiënte en betaalbare manier uitvoeren, en daarbij een financieel gezonde marge kunnen hanteren, staat steeds meer onder druk. Voor zzp’ers kan een zzp lening uitkomst bieden.

Eerst investeren, dan pas aan de slag

Zzp’ers die in de installatiebranche actief zijn, moeten in hun onderneming investeren voordat ze klanten van dienst kunnen gaan zijn. Zo is een zakelijk voertuig onmisbaar, en hebben ze (soms prijzige) apparatuur en gereedschap nodig. Daarnaast kan het ook nodig zijn bepaalde materialen op voorraad te hebben, en te beschikken over een bedrijfsruimte. Niet iedere loodgieter, elektricien, of installateur van zonnepanelen of ventilatiesystemen heeft hier echter genoeg eigen (zakelijk) vermogen voor.

Steeds meer aanbieders van zzp-leningen

Heb je als zzp’er behoefte aan een kapitaalinjectie? Dan zijn er meerdere mogelijkheden. Waar traditionele banken vaak erg terughoudend zijn als het gaat om zakelijke leningen aan zzp’ers vanwege de onvoorspelbare inkomsten, kun je tegenwoordig wel bij diverse andere kredietverstrekkers terecht voor een zzp-lening.

Een zakelijke kredietverstrekker die past bij je onderneming

Belangrijk is om een geldverstrekker te zoeken die past bij je onderneming en je financieringsbehoefte en -wensen. Volgens Financer.com is Qeld bijvoorbeeld de meest aantrekkelijke geldverstrekker voor startende zzp’ers. Ondernemers hoeven namelijk slechts een maand actief te zijn voordat ze een zakelijke financiering kunnen aanvragen, en er is geen minimum jaarinkomen vereist. Ben je een startende ondernemer met een grote kapitaalbehoefte, en bestaat je onderneming meer dan zes maanden? Dan is volgens hen Floryn de beste keuze. Vergelijk de verschillende geldaanbieders, en kijk welke het beste past bij jou als zzp’er.

Voorwaarden voor een zzp-lening

Niet iedere zzp’er in de installatiebranche zal zo maar bij iedere geldverstrekker in aanmerking komen voor een lening. Zoals hierboven al genoemd werd, moet je onderneming soms een bepaalde minimale tijd bestaan, of wordt er een minimumomzet of -inkomen gehanteerd. Daarnaast verschillen kredietverstrekkers op nog meer punten. Zo is het bij sommige partijen verplicht jaarrekeningen te overleggen van bijvoorbeeld de laatste twee boekjaren, is een fysieke locatie vereist en voeren ze wel of geen BKR-registratie uit. Aan welke minimumvoorwaarden je altijd moet voldoen, wil je een zakelijke lening aanvragen? Denk hierbij aan het hebben van een geldig KvK-nummer (voor een eenmanszaak, VoF, bv of nv), een bedrijfsvestiging in Nederland en een goed bedrijfsconcept.