fbpx
Artikel
geld besparen zakelijke energie

Geld besparen op je zakelijke energie? Dat leek vorige winter niet mogelijk. De energietarieven schoten onder andere door de onrust in Oekraïne door het dak. Naar verwachting zal het de aankomende winter iets rustiger zijn op de energiemarkt, waardoor het hopelijk weer mogelijk is om her en der geld te besparen op je energierekening. Vergelijk grootzakelijke energie wanneer je over een groot bedrijf beschikt en ga aan de slag met het verminderen van je energieverbruik. In dit artikel lees je meer over geld besparen op je zakelijke energie.

Overstappen naar andere zakelijke energieleverancier

Zodra je een energiecontract afsluit voor je bedrijf krijg je direct een einddatum op het contract te zien. Wanneer je binnen de opzegtermijn en voor die einddatum overstapt naar een andere energieleverancier, is de kans groot dat je voordeliger uit bent. Dat zit zo: ieder energiebedrijf wil nieuwe zakelijke klanten lokken. Dat doen ze met behulp van aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen. Afgelopen winter waren er maar weinig goede aanbiedingen te vinden, maar langzaam maar zeker staan deze weer op de markt. Loopt je zakelijke energiecontract dus bijna af, dan is het aan te raden om niet te blijven hangen, maar om verder te kijken. Blijf je wel hangen? Dat is natuurlijk mogelijk, maar in dat geval is de kans groot dat je te veel voor je zakelijke energie betaalt. Controleer dat dus goed om zo de beste prijs te hebben.

Begin met zakelijk energie vergelijken voor goede deal

De vraag is natuurlijk: waar vind je zo snel de beste aanbieding op het gebied van zakelijke energie? Juist omdat er zoveel aanbod is, zie je al gauw niet waar je echt moet zijn. Tel daarbij op dat je als ondernemer helemaal geen tijd hebt om uit te pluizen waar je de meest voordelige zakelijke energie kunt scoren en je hebt genoeg redenen om een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Dat is een handige tool waarmee je binnen no time ziet welke zakelijke energieaanbiedingen er bij jouw bedrijf passen. Het enige wat je daarvoor moet weten, zijn de gegevens omtrent je jaarlijkse energieverbruik. Ook is het handig om vooraf te beslissen of je voor grijze of groene stroom wil gaan. Met de zakelijke energievergelijker van Minder.nl heb je binnen een paar minuten al een goede match. Omdat deze tool onafhankelijk is, krijg je altijd het meest complete aanbod te zien. Dat houdt in dat je echt niet verder hoeft te zoeken!

Geld besparen op lange termijn met zonnepanelen

Tot slot nog een handige tip voor ondernemers om uiteindelijk geld te besparen op hun zakelijke energiecontract: schaf zonnepanelen aan. Een groot deel van de ondernemers in ons land is al overgestapt op zonnepanelen. Dat is niet voor niets het geval: hiermee wek je namelijk je eigen groene zonne-energie op. Het grote voordeel daarvan is dat je niet meer afhankelijk bent van wat er allemaal op de energiemarkt gebeurt. Gaan de energietarieven daar ineens omhoog zoals afgelopen winter? Dan merk je daar met je eigen opgewekte zonne-energie toch minder van. Daarbij draag je een steentje bij aan een betere wereld, omdat deze vorm van stroom direct uit de zon, een natuurlijke bron, komt. Dat is beter voor het milieu dan wanneer je grijze energie uit fossiele bronnen afneemt. Bij de productie van grijze stroom komt namelijk veel CO2 vrij, terwijl dat bij de productie van groene energie veel minder is. Natuurlijk moet je wel eerst een investering doen; zonnepanelen kosten vandaag de dag nog het nodige. Onthoud hierbij dat je deze investering er binnen acht tot tien jaar uit hebt en dat zonnepanelen gemiddeld 20 tot 25 jaar mee kunnen en je hebt een heel goede deal.