fbpx
Artikel

Bij het ontwerp of renovatie van een ruimte is de keuze van het soort wand- of vloerbetegeling even belangrijk als de keuze van het meubilair, de materialen of de decoratie. Bij badkamertegels is het belangrijk niet alleen rekening te houden met de persoonlijke smaak, maar ook met hoe ze zullen passen in de ruimte . Bekijk dus hier enkele tips om te weten hoe je de beste tegels voor jouw badkamer kiest.

1. Hoe weet ik hoeveel tegels ik nodig heb?

Meet de afmetingen van de vloer en de muren van jouw badkamer en vermenigvuldig de breedte met de hoogte. Je kunt het deur- en raamoppervlak aftrekken. Het is altijd raadzaam 10% meer materiaal te kopen voor het geval er kieren zijn of je in de toekomst stukken moet veranderen. Houd er rekening mee dat de afwerkingen soms een beetje van kleur kunnen verschillen, dus idealiter moeten ze allemaal van dezelfde partij zijn.

2. Kies voor antislipmodellen

Bij de keuze van de tegels voor de badkamervloer moet je rekening houden met de mate van veiligheid (een factor die niet van belang is bij de keuze van wandtegels). Voor de badkamer – een vochtige ruimte – moeten ze antislip zijn, vooral in de doucheruimte.

3. Kleuren kiezen

De keuze van de kleuren hangt af van de grootte van de ruimte en de hoeveelheid licht. In donkere badkamers of badkamers met veel houten elementen is het dus ideaal om te kiezen voor lichtgekleurde tegels die al het licht weerkaatsen. Grote badkamers met lichtere meubelen en decoratie kunnen worden betegeld in donkerdere en meer levendige kleuren. In dit geval is goudkleurig voegwerk een grote trend geworden in moderne badkamers.

4. Let op de details

Om de badkamer nog meer persoonlijkheid te geven, kun je kleurencombinaties maken. Ook kun je patronen, texturen en zelfs de plaatsingsrichting van de stukken mengen (in het geval van rechthoekige tegels). Kies een centraal punt, zoals de doucheruimte, en gebruik jouw creativiteit. Een ander idee is om een andere tegel te gebruiken, dit is enkel om de nis in de douchecabine samen te stellen. Het visuele contrast is super elegant!

Om de tegels nog meer tot hun recht te laten komen, kun je kiezen voor op maat gemaakte meubelen in neutrale kleuren en met spiegelafwerking. Een andere interessante optie is inbouwverlichting in kasten en nissen.

Conclusie

Zoals we hebben gezien, is het kiezen van badkamertegels een belangrijk punt bij het plannen van een renovatie. Het is dus van essentieel belang dat je de belangrijkste kenmerken van de materialen kent en weet wat het beste werkt voor jouw project. Dan wordt het veel eenvoudiger om de prijzen in verschillende winkels te vergelijken en een goede deal te sluiten.