Hervorming arbeidsmarkt: meer zekerheid, meer wendbaarheid

Flexwerkers ervaren teveel onzekerheid. En veel (mkb-)ondernemers voelen zich te weinig wendbaar bij de inzet van personeel. Beide moeten worden aangepakt. Met de recente brief van minister Karien van Gennip van Sociale Zaken aan de Tweede Kamer is het hervormingsproces van de arbeidsmarkt begonnen. De inzet: vijf tot zeven nieuwe wetsvoorstellen.

Het piept en het kraakt op de arbeidsmarkt. De flexibilisering is doorgeschoten en voor ondernemers is het niet aantrekkelijk genoeg meer om vast personeel in dienst te nemen. Zij zijn “onvoldoende wendbaar” volgens minister Karien van Gennip van Sociale Zaken. Van Gennip stelt dat de huidige arbeidsmarkt niet meer automatisch leidt tot de maatschappelijk gewenste resultaten. De huidige regelgeving versterkt de tweedeling tussen hen die gemakkelijk kunnen meekomen en zij die door ongunstige flexcontracten tussen wal en schip dreigen te geraken.

Log in om verder te lezen, of sluit eerst een (digitaal) abonnement af. Dat kan al vanaf € 6,38 per maand.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Installatie.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding