fbpx
Artikel

Hoe houd je je personeel tevreden?

Als bedrijf met veel mensen in dienst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het personeel tevreden blijft. Helemaal in een tijd waarin de banen voor het oprapen liggen, en vakmensen schaars zijn. Ontevreden personeel vertrekt. Er zijn simpele manieren om dat te voorkomen en werknemers tevreden te houden.

Bespaar niet te veel op de warmte

Aangezien de energiekosten zo ver omhoog gegaan zijn, kiezen veel bedrijven er nu voor om te besparen op de warmte. Meestal door de verwarming lager te zetten. Dit klinkt misschien als een goed idee, maar voor je personeel is dit natuurlijk niet prettig. Vooral door mensen die de hele dag op kantoor, wordt een behaaglijk kantoorklimaat gewaardeerd. Daarom is het belangrijk om daar niet te veel op te besparen. Dit betekent niet dat je niet kunt besparen op de energie, maar de verwarming lager zetten is niet de beste optie. Wel kun je energieprijzen vergelijken bij Pricewise en de voordeligste aanbieder kiezen. Hierdoor kun je alsnog besparen zonder dat je personeel in de kou zit. 

Zorg voor een koffie- en theeautomaat

Op de werkvloer mag koffie en thee niet ontbreken. Een koffie- en theeautomaat is hiervoor ideaal, mits er goede koffie en lekkere thee uitkomt. Dit is een groot pluspunt voor je personeel. Als je zelf ook van goede koffie houdt, profiteer je mee. Daarom is het voor de meeste bedrijven de moeite waard om in de kantine een goede automaat te plaatsen. 

Praat veel met je personeel

Als je wil weten wat er in de hoofden van je personeel omgaat, is het belangrijk om veel met je personeel te praten. Hierdoor weet je wat er speelt op de werkvloer, welke wensen of ongenoegens er zijn en kun je hier adequaat op reageren.