fbpx
Artikel

Betaalt een klant niet voor de door jou geleverde diensten of producten? Dan kun je als installateur hulp inschakelen van een incassobureau.

Er komt wel iets meer bij kijken dan alleen een simpele transactie wanneer je kiest voor een incassobureau. Als een extern incassobureau niet goed bij je past – dat wil zeggen, het is niet gebouwd om namens jou te werken – kun je als installateur snel in de problemen komen. Dit kan op je terugslaan in de vorm van boetes, rechtszaken en slechte publiciteit. Een goed incassobureau heeft een goed gebouwd systeem dat is ontworpen om deze situaties te voorkomen en tegelijkertijd je inkomsten te recupereren en je klantrelaties in stand te houden. Hoe weet je waar je naar moet zoeken? Hier zijn een paar vragen die je moet stellen voordat je een contract tekent.

1. Welke technologie gebruiken ze? 

Intuïtieve online portalen, incassosoftware en incassotechnologie zullen inefficiënties verminderen en het rendement verhogen. Zoek naar bedrijven met skip-tracing-services, die kunnen helpen bij het lokaliseren van schijnbaar verdwenen klanten. Bedrijven moeten ook gegevens gebruiken om gedetailleerde strategieën en consumentenprofielen op te bouwen, zodat ze leren en de beste aanpak gebruiken. Ten slotte geven moderne bureaus je realtime toegang tot je rekeningen.

2. Zijn ze experts in je branche?

Elke branche heeft zijn eigen terminologie, systemen, regels en wetten. Het innen van een medische rekening heeft bijvoorbeeld andere normen en voorschriften dan het innen van een nutsschuld. Vraag bij het kiezen van een incassopartner naar trainingsprogramma’s en interne tools en bronnen voor werknemers met betrekking tot je branche. Dit is als installateur al helemaal het geval. Vraag de incassobureaus dus of ze vaker in je industrie werken. 

3. Waar is het incassobureau erkend en verzekerd?

Zelfs als je klanten lokaal zijn, bewegen mensen. Als je bureau geen vergunning heeft of niet gebonden en verzekerd is in het nieuwe land van je klant, is wat je hebt een andere belemmering om het geld terug te vorderen. Zoek een bureau met een internationale vergunning dat consumenten kan innen, ongeacht waar ze zich verplaatsen.

4. Ben je er zelf klaar voor?

Als je klanten niet betalen, is het als installateur moeilijk om zaken te blijven doen. Je moet geld verdienen om te kunnen blijven werken. Maar als je niet eerst andere tactieken hebt geprobeerd, ben je misschien nog niet klaar om een ​​incassobureau in te huren. Je kunt eerst proberen contact op te nemen met de klant. Vaak nemen ze de telefoon niet op, maar als ze dat wel doen, kun je misschien een betalingsplan uitwerken. Sommige mensen zijn nog steeds van plan te betalen, maar hebben moeite met hun geldbeheer , of ze zijn in een moeilijke situatie beland. Ga daarom als installateur altijd eerst in gesprek met de klant voordat je een incassobureau inschakelt. 

Voordat je als installateur een incassobureau kiest en je verbindt aan een partner, moet je ervoor zorgen dat je hun kernwaarden en -praktijken begrijpt, zodat je weet dat de incasso op de juiste manier namens jou wordt uitgevoerd.