fbpx
Productcase
planningsoftware

Installatiebedrijven ontvangen dagelijks veel verschillende meldingen via allerlei kanalen: telefoon, mail of via partners. Het plannen van alle werkzaamheden is daardoor vaak een behoorlijke uitdaging. Plannen verloopt bij installatiebedrijven een stuk eenvoudiger en efficiënter wanneer u gebruikt maakt van planningsoftware. Benieuwd hoe u software kiest die aansluit op uw wensen? Wij zetten 3 tips op een rij!

Tip 1: Zet software aan het werk

Waarom alles zelf doen als de technologie een handje kan helpen? In plaats van iedere opdracht handmatig te koppelen aan een beschikbare medewerker, zet u de planningsoftware aan het werk!

Plan bijvoorbeeld in één regio meerdere serviceorders in één keer in. Op basis van locatie, vaardigheden, beschikbaarheid, certificering of gemiddelde tijdsduur van werkzaamheden plant de planningstool de opdrachten in bij de juiste mensen.

planningssoftware

Tip 2: Kies voor gebruiksvriendelijke software

Meldt een monteur zich ziek? Dan wilt u snel alle ingeplande werkzaamheden van de zieke monteur inzien. U verschuift klussen naar een later tijdstip of zet ze snel door naar een andere beschikbare medewerker. Met een grafische weergave van uw planning heeft u dat zo voor elkaar. U weet onmiddellijk wie waar aan de slag is. U sleept werk eenvoudig van de ene persoon naar de andere, of van de ene week naar de volgende.

Tip 3: Integreer planning in uw bedrijfssoftware

Veel installatiebedrijven maken gebruik van losse planningstools. Ze verliezen dan veel kostbare tijd door gegevens zoals geplande vrije dagen of nieuwe service-orders te moeten overtypen van de planningstool naar het ERP-pakket. Kiest u voor planningstools geïntegreerd in het ERP-pakket, dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken over ‘vergeten’ vakantiedagen of verloren meldingen. Projecten, beschikbaarheid, offertes en de boekhouding: alles staat in één systeem.

planningssoftware

Klaar om uw planningsproces te verbeteren?

Kijk dan onze webinar waarin onze experts laten zien hoe je planning in de installatiebranche efficiënter inricht met behulp van gespecialiseerde software. De webinar ‘Eerste hulp bij planningsperikelen in de installatie’  staat al voor u klaar; kijk hem wanneer het u uitkomt zodat uw planning niet in het gedrang komt.

Deze rubriek is een samenwerking tussen vakblad Installatie en fabrikanten. Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met 4PS.