fbpx
Artikel

Installateur in beeld: Jarco van der Poel

Jarco van der Poel neemt graag zelf de regie in handen om zijn klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Daarom treedt hij met zijn installatiebedrijf uit Zoeterwoude steeds vaker op als hoofdaannemer bij complexere projecten.

Mooiste aan het vak

De kunst om mensen volledig te kunnen ontzorgen. Ik wil dat de klant aan één telefoonnummer genoeg heeft voor alle technische klusjes. Bij de installatie van een cv-ketel moet een monteur direct het ventilatiesysteem van onderhoud kunnen voorzien. Zo bouw je een langetermijnrelatie op met een klant. Verder haal ik veel voldoening uit ons werk als comfortinstallateur. Het is mooi om met enkele woningaanpassingen ervoor te zorgen dat mensen langer op een prettige manier thuis kunnen wonen.

Minder leuk

Het administratieve gedeelte. Daarom ben ik heel blij dat mijn vrouw met hulp van twee dames alle administratieve zaken regelt. Zij vult me perfect aan en is mijn steun en toeverlaat wat dat betreft. Op techniekgebied is er niets wat ik niet leuk vind.

Mooiste project

Lastig kiezen, maar dan ga ik voor een badkamerrenovatie bij een 86-jarige vrouw. Zij wilde tot het eind van haar leven thuis blijven wonen en dat vergde de nodige aanpassingen in haar verouderde badkamer. In een ruimte van 2,5 bij 0,85 meter moesten we creatief zijn om de ruimte van alle gemakken te voorzien. Met een opvouwbare douchecabine en een douchetoilet met verwarmde bril zijn we daar goed in geslaagd. Een relatief klein project, maar zo waardevol. De blijdschap van die vrouw na het zien van het eindresultaat was onbeschrijfelijk. Daar krijg ik nog altijd genoegdoening van. Installateur als hoofdaannemer De laatste jaren treden wij bij steeds meer projecten op als hoofdaannemer. Het is een trend die ik ook bij andere installatiebedrijven zie en ik vind dat een goede ontwikkeling. Bij veel projecten neemt de installatietechniek een steeds grotere rol in en de techniek wordt bovendien complexer. Kijk alleen al naar de mogelijkheden van een luxe badkamer met inbouwkraan of spiegelverwarming. Of het energiezuinig maken van een woning. Ik maakte steeds vaker mee dat een aannemer een project voor de verkeerde prijs verkocht, omdat er meer haken en ogen aan zaten dan hij dacht. Ik houd liever de regie in eigen hand. Waar nodig kan ik een aantal vaste partners inschakelen. Dat bevalt erg goed.

Vreemdste ervaring

Een klant belde eens op over een ratelend geluid dat uit zijn cv-ketel kwam. Onze monteur trof vervolgens een kikker aan in de ventilator van de ketel. Die was daar via de rookgasafvoerpijp beland. Ik dacht echt dat ik in de maling werd genomen toen ik dat hoorde.

Over 5 jaar…

Verwacht ik nog veel meer dan nu bezig te zijn met groene energie. Ik geloof in de toekomst voor de zonneboiler. Ook op het gebied van duurzaamheid bij sanitair zal nog het nodige veranderen. Zo valt nog winst te boeken op waterbesparende installaties en op het hergebruik van afvalwater.

Vrije tijd

Voetbal is mijn uitlaatklep. Ik heb altijd gevoetbald en met ons bedrijf zijn we sinds twee jaar hoofdsponsor van de lokale voetbalvereniging SJZ. Daarnaast organiseer ik jaarlijks een groot, internationaal jeugdtoernooi op de club.

Privé

Getrouwd met mijn vrouw Mariël. Met onze zonen Dave (17), Wouter (14) en Roy (10) wonen we in Zoeterwoude.

Bedrijf: Installatiebedrijf van der Poel
Functie: Eigenaar
Leeftijd: 45 jaar
Opleiding: Fotolassen, diverse avondscholen Installatietechniek
Ervaring: Na een opleiding tot lasser ontwikkelde Jarco van der Poel zich bij verschillende bedrijven als een allround installateur. Met de nodige ervaring op zak startte hij 14 jaar geleden zijn eigen totaalinstallatiebedrijf met showroom in Zoeterwoude. Samen met zes monteurs verzorgt hij alle werkzaamheden op het gebied van sanitair, cv, zonne-energie, ventilatie, dak- en zinkwerk en riolering. Ondertussen zorgt zijn vrouw Mariël ervoor dat alles op kantoor op rolletjes loopt.