fbpx
Artikel

Installateur in beeld: Maurits Bulten

Maurits Bulten is geen prater, maar een doener. En dat is altijd prettiger in een positieve markt. “Ik heb wat wakker gelegen”, vertelt hij. Groeien met zijn Buwegs Installatie is geen must. “Liever stabiel en sterk blijven, met goede medewerkers.”

Mooiste aan het vak

Het meedenken. “We willen dit, hoe moeten we het doen?” Die vraag beantwoorden, het samen met een opdrachtgever op zoek gaan naar de oplossing. Dát zijn de mooie dingen aan ons vak. Praktische vraagstukken oplossen met techniek.

Minder leuk

De crisisjaren. Ik ben blij dat we vroeg mee gekrompen zijn met de markt. Dat is onze redding geweest. De tijd van omvallende aannemers, het vel over de oren en het chagrijn in de markt. Ik heb daar wat slapeloze nachten van gehad. Ik ben heel blij dat er nu weer gelachen wordt in de markt en dat we keuzes kunnen maken, in plaats van alles aan moeten pakken.

Typisch ons

We zijn een relatief sober bedrijf dat verankerd zit in deze streek. We leven op basis van onze eigen tevredenheid en die van de klant. Ik heb het graag dat onze mensen het naar hun zin hebben. We werken hard, maar ik wil oog hebben voor de sociale component. Dat heb ik hoger in het vaandel dan meer omzet en winst.

Mooiste klus

Onze orderportefeuille is heel breed. Van directe opdracht voor particulieren, tot werk voor aannemers, corporaties en klein utiliteitswerk, zoals scholen en kerkgebouwen. Echte megaklussen doen we niet. Waar ik wel heel trots op ben, is ons werk voor Bakkerij Wiltink; een grote industriële klant, waar wij huisinstallateur mogen zijn, van riool tot dak. Een gelikt poepstrak ketelhuis met 800 kW in cascade, vuistdikke gasleidingen. De kick: vanuit vertrouwen alles mogen doen en dan nooit verzaken.

Duurzaamheid

Op het gebied van warmtepompen en ventilatieoplossingen zorg ik dat ik bij blijf. De aantrekkende nieuwbouw betekent ook duurzame installatietechniek. Ik zie dat we ook regelmatig direct ingeschakeld worden. Zo heb ik mijn eerste warmtepomp geïnstalleerd: de opdrachtgever wilde per se met ons werken.

Kicken

Een klus krijgen, geeft me een ouderwets ‘yes-gevoel’. We hebben de laatste tijd een paar mooie bouwers aan ons mogen binden, op basis van een goed verhaal. We zien echt dat het weer aantrekt.

Groeien

Ik wil de balans bewaken. Goed blijven in het kleine werk, want daar ligt onze kracht. Stabiel en sterk blijven met goed personeel heeft mijn voorkeur.

Investeren in

Op het gebied van automatisering kunnen we nog wel wat slagen maken. Het maken van complexe calculaties en het integreren van boekhouding in onze bedrijfsvoering, vind ik soms nog wel eens moeilijk.

Ontspannen

Dan pak ik de mountainbike. Stoom afblazen in de bossen, of de kop helemaal leeg fietsen. Gas erop.

Privé

Ik ben getrouwd en heb vier kinderen, tussen vier en dertien jaar.

Naam: Maurits Bulten
Leeftijd: 41
Functie: eigenaar Buwegs Installatie bv
Maurits Bulten startte zijn loopbaan als monteur in het bedrijf dat zijn vader en oom in 1972 oprichtte. “Ik was niet voorbestemd tot bedrijfsopvolger, maar ben er in de rol gegroeid. Langzaam zag ik het zitten.” Sinds 2008 is hij eigenaar van het familiebedrijf, dat staat voor Bulten Water Elektra Gas en Sanitair. Het bedrijf heeft vijftien medewerkers, waarvan twaalf monteurs ‘buiten’.