Artikel

Installateur in beeld: Roy Wolters

Zestig jaar geleden richtte opa Wolters installatiebedrijf Wolters op. Kleinzoon Roy Wolters runt de zaak nu samen met zijn ouders, maar heeft daarnaast ook twee jaar geleden zijn eigen bedrijf opgericht: de webshop www.wifithermostaten.nl. “Ik hou erg van gadgets en ik had het idee dat daar echt een marktbehoefte lag.”

Mooiste aan het vak

Het mooiste is dat ik van mijn hobby en interesse mijn beroep heb gemaakt. Ik mag mensen daarover vertellen. Ook leuk is het om oplossingen te bedenken voor ingewikkelde problemen, die een ander niet kan oplossen. Veel installatiebedrijven zijn vooral bezig met het nu, niet met de toekomst. Ik ben een early adaptor en zag wel een kans in nieuwe producten.

Minder leuk

Er is vaak veel druk. Je werkt in de installatiebranche en als mensen het koud hebben, hebben ze meestal niet veel geduld. Dat levert soms stress op. Er is toch meer tijdsdruk dan wanneer je bijvoorbeeld stoelen verkoopt.

Mooi project

Dat is toch wel de webshop. Dit idee werd me door iedereen afgeraden. Er zijn ook heel veel webshops en veel concurrentie, dus je moet je echt kunnen onderscheiden. En gelukkig gaat het heel goed, we zien een stijgende lijn. Daar ben ik heel trots op. Grote leveranciers kloppen zelfs bij ons aan voor advies, dat vind ik wel een compliment. Ik denk dat we ons vooral onderscheiden door onze expertise, op dat gebied is er weinig concurrentie. Een installateur kent CV’s, maar is vaak niet op de hoogte van nieuwe producten. Webshops verkopen gewoon hun producten, maar missen de installatieachtergrond. Wij hebben kennis van beide vlakken.

Crisis

Daar heb ik geen last van gehad. Omdat de slimme thermostaat echt een nieuw product is, hebben mensen er wel interesse in. Ik verkoop vooral de Evohome van Honeywell, daar kun je echt problemen mee oplossen, bijvoorbeeld het beter verwarmen van een specifieke ruimte. Bovendien kun je er kosten mee besparen. Het is echt meer dan een luxeproduct.

Kansen

De ontwikkelingen blijven natuurlijk verder gaan. De verschillende producten gaan straks met elkaar communiceren, denk bijvoorbeeld aan een koppeling met de beveiliging of het zonneregelsysteem. Kansen genoeg.

Bedreigingen

Die zie ik niet zo. Je ziet wel steeds meer webshops die ook deze producten aanbieden, maar geen echte concurrenten. Deze webshops hebben niet dezelfde technische kennis.

Investeren in

We doen investeringen om de klant nog sneller te kunnen bedienen, zoals een grotere en betere voorraad. In gebieden waar we naar ons idee nog niet genoeg verkopen, investeren we in reclamecampagnes. Maar de grootste investering is toch wel de tijd die ik stop in het bijhouden van nieuwe producten. Ik lees hier veel over zodat ik op de hoogte blijf van alle ontwikkelingen.

Toekomst

We proberen onderscheid te blijven maken door gespecialiseerd en de beste op ons terrein te zijn. Klanten zien dat ook.

Privé

Samenwonend.

 

Bedrijf: Installatiebedrijf Wolters in Maasbracht, www.wifithermostaten.nl.
Functie: eigenaar
Leeftijd: 29 jaar
Opleiding: MBO en HBO Techniek
Ervaring: Ons bedrijf is in 1956 door mijn opa opgericht, ik ben dus de derde generatie. Sinds zes jaar zit ik in het bestuur van het bedrijf. Zowel mijn vader als mijn moeder werkt er ook. De webshop heeft een vast team van vier medewerkers.

 

Tekst: Margriet Brus, foto: René Manders.

Dit artikel is verschenen in Installatie en Sanitair 8-2015. Klik hier voor een (proef)abonnement.