fbpx
Artikel

Installateur in beeld: Willem-Aart Hop

Wie Willem-Aart Hop hoort praten over zijn werk, visie en ambitie, denkt te maken te hebben met een bedrijf met een man of tien personeel. Richting die omvang groeien is ook de ambitie van de trotse eenpitter uit Barneveld.

Mooiste aan het vak

Koppelingen en beugels die mooi gemonteerd staan te pronken. Superstrak werk naast elkaar. Ik ben gek van zichtwerk. Net als de klassieke details aan jarendertigwoningen. We hebben een eindeloos mooi vak. Elke dag is anders, we ontmoeten allerlei verschillende mensen, we komen overal. En waardering van klanten: laatst kreeg ik een ongelofelijk mooie, oprechte brief met dank voor het vakmanschap en klantgerichtheid. Daar doe je het voor.

Minder leuk

Ik ben niet vaak chagrijnig eigenlijk. Wat ik minder vind, is de druk waarmee mensen denken je soms te moeten claimen; ‘Ik sta erop dat je er morgen bent’. Ook het gedrag van sommige debiteuren stemt me minder: als ik naar de supermarkt ga, moet ik de appels ook direct afrekenen.

Mooiste project

In opdracht van een aannemer hebben we van scratch af aan een historisch pand aan de Obrechtstraat in de Utrechtse wijk opgeknapt. Vijf woonlagen, drie badkamers. Alles nieuw vanaf de meter; zone-geregeld. Mooi werk, met mooie materialen en oplossingen die we zelf bedenken.

Trots op

Ik ben in 2011 met niets begonnen. Elke verdiende euro, plus wat spaargeld geïnvesteerd in mijn ambitie. Gereedschappen, kennis, beetje bij beetje. Ik ben niet naar de bank gegaan en heb daar eigenlijk ook een sport van gemaakt. Dat maakt me alleen maar trotser op het feit dat ik nu mee-calculeer aan een transformatie van een kantoorpand. Klussen van 3,5 ton.

Keuzes

Een klant zal ik nooit in de kou laten zitten, maar voor onderhouds- en storingsdiensten pas ik. Dat is een vak apart en klanten die willen dat ik de door mij geplaatste toestellen onderhoud, verwijs ik door naar mijn vaste onderhoudspartij die niets liever doet dan dat. Ik kies ook steevast voor materialen waar ik achter sta. Prijskopers hebben bij mij pech. Ik geef geen kortingen, ik geef kwaliteit.

Groei

Ik heb een duidelijk beeld: 6/7 auto’s met monteurs. Wil investeren in jongelui, ben SBB Erkend Leerbedrijf. Ik ga ook op zoek naar een mooie bedrijfsruimte met opslag waar ik echt mijn bedrijfsnaam aan de muur kan schroeven. En binnenkort komt er een holding met werkmaatschappij. Tot mijn vijftigste ga ik vol gas, om me daarna bezig te kunnen houden met acquisitie en werkvoorbereiding.

Duurzaam

Ik ben kritisch en ook wel sceptisch. Biedt lagetemperatuur-verwarming op dít moment wel ultiem comfort in de winter? Toch geloof ik absoluut in de richting van duurzaam. Ik volg alles, hou mijn kennis op peil. Zojuist nog gecertificeerd warmtepompinstallateur van Nefit geworden.

Hobby’s

Werken doe ik zes dagen per week. Ik stop pas als het af is. Op zondag geen mail, telefoon en dat soort afleiding. Dan ga ik lekker relaxen, eten en ontspannen met het gezin. Thuis, een bakkie in de stad of naar het bos. Ik drink geen druppel en ga graag naar de sportschool. Ik doe daar vooral cardio: fietsen, lopen en steppen.

Privé

Ik woon samen Marjo van der Dussen, die een eigen administratiekantoor runt en me dus ook zakelijk ondersteunt. We hebben een samengesteld gezin van zes kinderen tussen de 10 en 22 jaar, waarvan de eerste alweer uitvliegen.

Functie: oprichter en eigenaar
Leeftijd: 42
Willem-Aart Hop wilde net als zijn vader vrachtwagenchauffeur worden, maar volgde na enig aandringen toch een MBO-opleiding installatie op het SBBO in Leusden en leerde het vak in Bunschoten-Spakenburg bij diverse loodgieters. “Vanaf mijn zestiende kriebelde het ondernemersbloed al.” In 2011 zette hij de stap. Op dit moment leent Hop zes mensen in en broedt hij op groei.