fbpx
Artikel

Installateur in beeld: André Diepenbroek

André Diepenbroek en zijn zwager Hans ter Maat bestieren sinds 28 jaar installatiebedrijf Heva. Het bedrijf, met inmiddels vijftig man in dienst, vindt de klussen vooral in de omgeving van standplaats Varsseveld. Veertien jaar geleden sloegen de mannen hun vleugels uit met een vestiging in de omgeving van Zwolle. Maar dat werd geen succes. “Het werkt niet goed als je er niet elke dag bij bent. Hier in de Achterhoek is gelukkig werk zat.”

Mooiste aan het vak

Nieuwe uitdagingen aangaan, zoals met warmtepompen, maar vooral met domotica, waar je heel ver in kan gaan. Het is mooi om een klus aan te nemen met elementen erin die je nog niet eerder hebt gedaan. Dan ga je samen brainstormen over hoe je dat gaat aanpakken en het is dan vaak ook improviseren: antwoorden verzinnen op vragen waar je tijdens de bouw tegenaan loopt.

Minder leuk

De hectiek. Vaak zijn materialen niet op tijd leverbaar, juist op momenten dat iedereen haast heeft. Sowieso is er enorme tijdsdruk, het duurt vaak heel lang voordat er groen licht komt op een project, maar als dat groene licht er eenmaal is, dan moet het ook meteen gerealiseerd worden, zonder dat je dan nog de tijd gegund wordt om een en ander op een goede manier te ontwerpen.

Investeren in

Voor onze dochteronderneming Remtech, een bedrijf dat onder meer inbraak- en brandwerende hekwerken en tralies maakt, hebben we vorig jaar een bedrijfspand aangekocht. Dat is toch wel een van de grotere investeringen geweest van de laatste tijd.

‘Ik ga voor bewezen technieken en bewezen leveranciers’

Mooiste project

De nieuwbouw van fietsenfabriek Van Raam. Omdat het een mooi en groot gebouw is, maar vooral door de vrijheid die we kregen om onze oplossingen aan te dragen, en ook door de mate van onderlinge samenwerking en het vertrouwen dat er was in elkaar. We gaan nu aan de slag met nog drie hallen naast de bestaande fabriek. We zetten daar hetzelfde klimaatconcept in – dat blijkt namelijk goed te werken.

Duurzaamheid

We installeerden ruim twintig jaar geleden al onze eerste warmtepompen. Toch zie ik ons niet in de voorhoede als het om duurzaamheid gaat. Ik ben afwachtend en ga voor bewezen technieken en bewezen leveranciers. Waarom? Omdat veel bedrijven die gisteren claimden dé oplossing te hebben voor de energietransitie, morgen niks meer van zich laten horen. Laat ze het eerst maar even bewijzen, dan stap ik wel in.

Privé

Ik ben getrouwd met Petra en samen hebben we twee kinderen, een dochter van 21 en een zoon van 15. Ik denk niet dat ze in hun vaders voetsporen zullen treden; ze hebben heel andere interesses. In mijn vrije tijd ga ik graag mountainbiken en wielrennen. Een paar jaar geleden heb ik de Mont Ventoux beklommen. Een zware berg, maar met een beetje oefening rij je er toch nog wel eenvoudig tegenop. Ik voetbal ook. Voetbal voor 40-plussers. Dat wordt gespeeld op een half veld. Maar geloof me: aan het eind van de wedstrijd ben je evengoed hartstikke moe!

Naam: André Diepenbroek
Functie: helft van een tweekoppige directie
Leeftijd: 55
André volgde een opleiding elektrotechniek en kwam na zijn studie te werken bij installateur Klein Poelhuis. Na enige jaren in dienstverband begon hij voor zichzelf. Zo’n 28 jaar geleden nam hij samen met zijn zwager Hans ter Maat een klein installatiebedrijf over, dat zich door autonome groei en enkele gerichte overnames doorontwikkelde tot een stevige regionale speler met 50 man personeel. Veertien jaar geleden nam Heva een installatiebedrijf in Heerde over, maar twee jaar geleden werd dit bedrijf verkocht aan Aalberts Oene.