fbpx
Artikel

Installateur in beeld: Emiel Boogman

Drie jaar geleden begon Emiel Boogman (31) voor zichzelf. Zakelijk staat het aardig op de rit.De uitdaging ligt nu in consolideren, mogelijk uitbreiden maar ook in het opknappen van de oude notariswoning die hij medio vorig jaar kocht en die straks plaats moet bieden aan zijn gezin én bedrijf. Functie: Eigenaar E. Boogman Totaalinstallateur

Opleiding: Ik heb eerst op het VBO installatietechniek gedaan. Daarna bij het ROC de avondopleiding

1e en 2e monteur installatietechniek.

 

Boogman had er dik tien jaar in de installatiesector opzitten, toen hij drie jaar geleden voor zichzelf begon. ” Dat wilde ik altijd al. Ik had ook al een eigen klantenkring. Het moest er gewoon een keer van komen. Ik vind het ook leuk. Het werk is nooit hetzelfde. En die vrijheid, helemaal als baas. Heerlijk. Ik heb het hartstikke druk. Dat is ook direct de mindere kant. Het veel moeten werken. Maar dat vind ik ook wel weer prettig. Dat het geen kantoorbaan is van negen tot vijf en dat je dan zegt: ‘klaar’.  

 

Bijzondere klus

Ik heb net een nieuwe showroom van een keukenboer gedaan: 1000 m2 waar ik het sanitair en de verlichting heb gedaan. Verder woon ik sinds april in een oude notariswoning die ik helemaal ga opknappen. Ik wil er ook nog een stuk bij bouwen, het gedeelte dat er in de oorlog door de Engelsen is afgegooid. Dit huis is geconfisceerd geweest door de Duitsers. 

 

Kansen voor kleine installateurs

Ik denk dat de kansen steeds groter worden. Mensen kiezen vaak voor kleine bedrijven. Je ziet mensen ook steeds meer voor kleine verbouwingen kiezen in plaats van dat ze gaan verkopen.  Ik krijg voornamelijk offertes voor aanbouwen, dakkapellen etc. Misschien ook wel omdat mijn klantenkring steeds groter wordt. Zakelijk gezien heb ik niets te klagen. Voordat ik hier in Zutphen voor mezelf begon, had ik nooit verwacht dat ik zo goed zou draaien.

 

Investeren in

Dan zou ik toch personeel nemen. Dat lijkt me leuk. Maar wanneer doe je dat? Dat is de grootste stap. Van twee naar drie man personeel is veel gemakkelijker dan de eerste werknemer aannemen. Ik heb wel werk voor een tweede persoon. Maar ik weet niet hoe het verder gaat. Als je iemand in dienst neemt, wil je wel de zekerheid hebben dat je hem niet na een half jaar weer op straat moet zetten.

 

De toekomst

Die zie ik positief. Wat mezelf betreft, denk ik dat ik wel personeel krijg . Het regelen en werk binnenhalen vind ik heerlijk om te doen, daar heb ik dan meer tijd voor. Ook voor het boekhouden. Dat is nu nog een rommeltje omdat ik er gewoon niet aan toekom. Ik zie me dan halve dagen meewerken en de andere helft van de tijd bezig zijn met binnenhalen, offertes en spullen regelen. <<

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.