fbpx
Artikel

Installateur in beeld: Erwin Jansen

Installateur in beeld, Erwin Jansen

Installatiebedrijf Peter Jansen Service & Onderhoud is een echt familiebedrijf. Een kwart eeuw na de oprichting werken er vier Jansens in de zaak én een neef van moederskant. Samen hebben de mannen alles in huis voor een complete badkamerrenovatie: van tegelwerk tot leidingen. Mede-eigenaar Erwin Jansen: “Wij hebben nooit echt last gehad van de economische crisis.”

Mooiste aan het vak

Om samen met klanten een mooie badkamer te ontwerpen en dit vervolgens technisch te realiseren, zoals het tegelen en het afmonteren. En dat het echt wordt zoals iedereen gehoopt had.

Minder leuk

Het renoveren van een badkamer is zwaar werk. Er moet gesloopt worden, puin moet naar beneden. Het hoort erbij, maar ik vind dat het minst interessante onderdeel. Daarnaast is het beroep van tegelzetter fysiek behoorlijk belastend en ik denk best wel eens aan de toekomst: hoe lang kan ik het volhouden zonder lichamelijke klachten?

Mooiste klus

Een oude kantoorruimte boven een garage bij een woning hier in het dorp hebben we getransformeerd in een luxe badkamer. Het is heel leuk om zo nu en dan eens echt uit te pakken en de ruimte te hebben. Vaak is een badkamertje 2 bij 3 meter en daar moet dan alles in. Dat gaat prima, maar bij deze klus konden we alles ruimer opzetten. Dat betekent: een vrijstaand bad, met een kraan die uit de vloer komt. En mooie grote tegels.

Investeren in

We zorgen dat we altijd goed gereedschap hebben. Dat maakt het werk zoveel aangenamer. En we hebben pas geleden twee nieuwe bussen aangeschaft. Renault Master. Daar hebben we er nu vier van.

Administratie

We hebben een mooi magazijn, met kantoor erboven. Die combinatie leek ons aanvankelijk heel praktisch. Maar de administratie doe je toch vaak ’s avonds, met als resultaat dat je ’s avonds vaak in een ongezellig kantoorpand zit te werken. Dus die administratie doen we nu vaak weer thuis: facturen, zaken met de bank, crediteuren.

Showroom

We hebben in ons kantoor een basale badkameropstelling waar mensen kunnen komen kijken. Maar het gaat vooral via de grotere showrooms. We werken met Korver in Den Bosch en Plieger en Raab Karcher in Arnhem.

Privé

Ik ben getrouwd met Eefke en we hebben drie jongens: van 19, 17 en 14 jaar. Of ze in de zaak komen werken betwijfel ik. Ik zal ze in elk geval niet pushen, ze mogen hun eigen keuzes maken.

Hobby’s

We zijn helemaal gek van de Formule 1. Sowieso houd ik veel van auto’s, maar de Formule 1 is een gezamenlijke hobby van mijn gezin. Vorig jaar ben ik met mijn middelste zoon naar de race van Spa- Francorchamps in België geweest. En volgend jaar Zandvoort. Zou prachtig zijn als we daar bij zouden kunnen zijn. We zijn al aan het kijken of we kaartjes kunnen regelen. Is toch uniek dat we zo’n prachtig evenement na zoveel 35 jaar weer organiseren in Nederland.

Naam: Erwin Jansen
Functie: mede-eigenaar
Leeftijd: 43 jaar
Erwins vader Peter, een cv-monteur, startte de zaak in 1996. Een jaar later voegde broer Rinie, ook cv-monteur, zich bij hem. Erwin, elektrotechnicus, schoolde zich ondertussen om tot tegelzetter. Met die bagage stapte hij een jaar later ook aan boord bij zijn vader en oom. Ze besloten tot een vof-constructie met driekoppig eigenaarschap. Later kwamen nog oom Gerrit in de zaak en neef Niels completeerde het kwintet. “Niels en ik zijn goed in tegel- en stucwerk. Mijn ooms zijn echte installateurs. Samen zijn we perfect op elkaar ingespeeld voor een volledige badkamerrenovatie: van ontwerp tot uitvoering.”