fbpx
Artikel

Installateur in beeld: Geno Mijnen

Kremer BV in ’s-Heerenberg heeft de MVO certificering niveau 3 binnen. Maar er is meer; het bedrijf ontworstelt zich aan het traditionele denken, en afhankelijkheid van de bouwkolom. “Zelf innoveren, zelf adviseren, en denken vanuit klantbeleving en waardetoevoeging”, aldus bedrijfsleider Geno Mijnen.  

Functie: bedrijfsleider Kremer Installatietechniek, Duurzame technieken en Industriële automatisering in ’s-Heerenberg

Leeftijd: 47

Opleiding: HAVO, MTS, post-HBO management

Ervaring: 25 geleden in dienst gekomen bij Kremer, via diverse kantoorfuncties als tekenaar, calculator doorgegroeid naar de functie van bedrijfsleider. Kremer BV is in die tijd gegroeid tot een (inter)nationale multi- technische innovatieve dienstverlener die duurzame maatwerkoplossingen realiseert. De groep bestaat, samen met Telematica/ICT, uit 170 mensen. “Mijn functie kun je het beste omschrijven al duizendpoot.”

 

Mooiste van het werk

Onze conversie van bestekvolger, naar bestekschrijver. En dan vooral de rol die onze mensen daarin spelen. Dat betekent: goed kijken naar de kerncompetenties van je mensen, en daarnaar handelen. De juiste mensen op de juiste plaats. We willen een partner zijn in plaats van een onderaannemer. In die rol inspirator en motivator zijn, dat vind ik het mooiste aan mijn job.

 

Minder leuke kanten

De gevolgen van het focussen op kerncompetenties betekent, dat je soms mensen moet teleurstellen. Dat is niet leuk. In veel traditionele bedrijven groeien mensen op basis van historie, niet op basis van competentie. Ook heb ik moeite met de zakelijke verharding. Langdurige relaties worden op de proef gesteld, vertrouwen is niet meer vanzelfsprekend. We moeten ons als grote organisaties uit zelfbescherming wapenen met garanties, ook met bedrijven die we op de blauwe ogen konden vertrouwen. Dat zit niet in onze aard.

 

Bijzondere klus

In het oog springen de techniek achter de schuifvelden in het Gelredome en bij Schalke’04. Maar ook een maritiem testlab van Marin in Ede, waar op schaal modelschepen worden getest, hebben we geengineerd. Technische huzarenstukjes. Qua interne klus is de MVO-certificering niveau 3 nu een wereldklus. Daarmee scharen we ons bij 100 topbedrijven in Nederland op het gebied van de People, Planet, Profit-gedachte, waarbij elk onderdeel van het bedrijf getoetst wordt op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onze stakeholders, medewerkers, leveranciers, én onze projecten.

 

Installateur of adviseur.

De focus gaat steeds meer op adviseur. We zijn bezig  met een verkoopteam voor installatietechniek. We willen niet meer afhankelijk zijn van de aanbestedingsmarkt en aannemers. We merken dat we in direct contact met de eindgebruiker beter onze toegevoegde waarde in techniek kunnen leveren.

 

Innovatie

We participeren in concepten als Masterwall, een prefab totaal-wandenconcept met BOB-in (bestemmings onafhankelijk bouwen) waar wij de eindgebruiker centraal stellen en zijn wensen middels een flexibel en duurzaam home control systeem vorm geven. Ook verdiepen we ons in biogenetische verwarming, als alternatief op verwarming op aardgas. Een revolutionaire techniek, die veel marktpotentie heeft. Dat vergt nu investering.  En solartechniek: booming business. Ik kan me straks geen woonwijk zonder panelen en smart grids voorstellen.

 

Kansen in de markt

Denken vanuit de eindgebruiker. Prestatiegericht in plaats van prijsgeorienteerd. Constant beseffen: wat is mijn toegevoegde waarde? En dan verantwoordelijkheid leggen, waar hij moet liggen. Dan doen we ook intern. Dan schakelen we sneller, en lukt het ons beter om klanten en eindgebruikers snel en goed van dienst te zijn, tegen zo laag mogelijke kosten.

 

Bedreigingen

Lastige vraag. Die ken ik niet. Ik maak er uitdagingen van. De enorme snelheid en korte doorlooptijd van technologische ontwikkeling dwingen ons alert te blijven. Welke keuzes maken we, op welke treinen springen we wel of niet. Dergelijke keuzes bepalen of we in de toekomst succesvol gaan zijn. Dat is spannend.

 

Privé

Kremer is voor mij een ‘way of life’. Dat zit in me, ook privé. Mijn uitlaatklep is sport. Ik mag graag hardlopen, en geef keeperstraining bij de lokale voetbalclub. De vrije tijd wordt verder met veel plezier opgeslokt door mijn vier kinderen.

 

Investeren in

Mensen. Ik zou onze mensen zo veel mogelijk willen stimuleren en facilitairen in kennisverrijking en kennisdeling. Als ik morgen een ton zou hebben voor Kremer, zou ik het investeren in onze Kremer Academy. 

1 reactie op “Installateur in beeld: Geno Mijnen

  1. brigitte mijnen schreef:

    brigitte-2012@ LIve.nl,Geno ik zou het heel fijn vinden als wij contact met elkaar kunnen hebben ik heb de hele Fam mijnen een kerst kaart gedaan laat maar van jou horen heel veel groetjes van brigitte mijnen uit Doetinchem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.