fbpx
Artikel

Installateur in beeld: Hans van Riesen

Hans van Riesen startte vijf jaar geleden zijn eigen bedrijf. Duurzaamheid staat bij Van Riesen Installatietechniek voorop. Dat gaat verder dan het verkopen en installeren van zonnepanelen en warmtepompen. “De contracten van onze medewerkers worden op gerecycled papier getekend.”  

 

 

Functie: eigenaar Van Riesen Installatietechniek BV in Norg

Leeftijd: 34 jaar

Opleiding: Ik ben begonnen met de vroegere LTS, daarna naar het MBO gegaan en later projecttechnicus niveau 4 gedaan.

Bedrijf: Vijf jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen. Vorig jaar heb ik een bedrijf uit faillisement overgenomen. Het aantal monteurs is daarmee op acht gekomen. We zijn totaalinstallateur, doen veel op legionellagebied en profileren ons verder als duurzaam installatiebedrijf. We proberen zoveel mogelijk te verkopen op duurzaam gebied. Dat lukt niet altijd, je hebt ook mensen die gewoon een CV-ketel willen. Dat doen we ook. Alleen we proberen mensen wel verder te laten kijken. Speciaal daarvoor hebben we een kleine showroom ingericht, om klanten nog meer wegwijs te maken in energie besparen.

 

 

Mooiste van het werk
Dat je de klant iets kunt bieden. Als het allemaal goed verloopt, je een mooi stukje werk neerzet: dat geeft een trots gevoel. Zeker als er hier in het dorp positief over wordt gesproken. Dat doet je wel wat. Want daar doe je het toch voor: dat iedereen tevreden is.

 

Minder leuke kanten

Dat er steeds meer internethandel wordt gedaan. Daarin kun je meegaan of niet. Ik vind dat kwaliteit een prijs heeft. Mensen bellen me weleens op, zeggen “Ik kan via internet een CV-ketel voor dat geld krijgen.” Tja, daar begin ik niet aan. Ik wijs hen er dan op dat als er wat mee aan de hand is, dat ze dan die internethandel ook niet kunnen bellen. Dat is bij ons wél zo. Service is heel belangrijk, dat vergeten mensen nog weleens, heb ik het idee. Daar wordt het niet altijd even leuk van.

 

Bijzondere klus

We hebben eind vorig jaar de fietstrap naar de rijwielstalling op het station in Tilburg voorzien van elektrische vloerverwarming. Maar liefst 27 m lang. Dat maak je niet vaak mee. Dat was een hartstikke leuke klus.

 

Innovatie
We zijn op dit moment bezig met de voorbereidingen om bij een veehouder hier uit de buurt warmte uit melk te halen. Als een koe wordt gemolken, is de melk ongeveer 34 °C. Wij koelen die melk terug naar 4 °C. Met de 30 °C die hierbij vrijkomt, kan de boer met tussenkomst van een warmtepomp zijn woning en water verwarmen en dringt hij zijn gasverbruik terug. Het project heet Eco 200 en is van Comforttrend waarvan we lid zijn. We hebben een tijdje terug zelf wat veehouders in de regio uitgenodigd en gevraagd of dit niet iets voor hen was. Eén had er wel oren naar en daar zijn we op dit moment dus druk mee bezig.

 

Kansen in de markt
Toch weer duurzaamheid. Dat is de markt, vinden wij tenminste. Daar moeten we volop mee bezig. Én mensen ontzorgen, dat is wat men wil tegenwoordig. Mensen werken allemaal van 9 tot 5, hebben nergens tijd voor. Je moet zorgen dat je goede afspraken maakt.

 

Crisis

Daar hebben we allemaal mee te maken. Je kunt wel merken, althans ik heb het idee dat het beter wordt. Er zijn een boel aanvragen, we zijn bezig met een hotel in de buurt. We mogen niet klagen. Maar het gaat niet vanzelf, je moet er wel bovenop zitten. Dat heeft ook te maken hoe je met je klanten omgaat. Als dat goed is, komen mensen terug.

 

Investeren in

In je werknemers. Zorgen dat de jongens het goed hebben, dan denk ik dat je het zelf ook goed hebt. Als je je werknemers niet goed verzorgt, is een werknemer ook niet goed voor jou natuurlijk. Wij zijn met een goede leuke club. Als er zaterdags gewerkt moet worden, wordt er gewerkt. Wordt niet moeilijk over gedaan, als je dat goed afspreekt.

 

Privé

Getrouwd met Hellen, zij verzorgt de administratie. Een dochter van 11 en een zoon van 5. In mijn vrije tijd voetbal en golf ik graag.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.