fbpx
Artikel

Installateur in beeld: Ilze Poppe

De Zeeuwse ondernemersdrive zit er bij Ilze Poppe goed in. Samen met haar man Stefan is zij eigenaar van Poppe Installatietechniek. Het bedrijf is de laatste jaren flink gegroeid. “De kansen grijpen die op je pad komen; dat is gezond ondernemen.”

Mooiste aan het vak

Zorgen dat je je eigen zaken op orde hebt en de markt goed in de gaten houdt, kansen die langs komen niet aan je voorbij laten gaan. Toen ons bedrijf ging groeien, hebben we die groei in goede banen kunnen leiden door het opzetten van een ISSO kwaliteitsmanagementsysteem. Later hebben we dat kunnen loslaten en ons eigen systeem geïmplementeerd.
In oktober hebben we de overname afgerond van Installatiebedrijf Van Damme & Van de Vijver. Zij hadden geen opvolger binnen het bedrijf. Wij kennen de regio goed en uiteraard kenden we hen ook. Er is een goede match. De klantenkring komt overeen. Het zou onnatuurlijk zijn om ‘nee’ tegen zo’n kans te zeggen.

Klanten

We leveren installatiediensten aan particulieren, maar ook in de zakelijke markt zijn we goed vertegenwoordigd. We werken voor scholen, in de zorg en voor een ziekenhuis. Door de overname Van Damme & Van de Vijver mogen we nu ook Woonstichting Hulst tot onze klantenkring rekenen en dat is mooi, omdat zij heel vooruitstrevend bezig zijn met de verduurzaming van hun woningen.

Duurzaam

Warmtepompen, zonneboilers, pv-panelen: wij zetten stevig in op duurzaamheid. Maar we zullen altijd het eerlijke verhaal vertellen en nooit een warmtepomp adviseren als de woning er nog niet klaar voor is. De quick wins, daar gaan we niet voor. We zijn betrouwbaar en betrokken en maken waar wat we beloven.

Investeren in

Het opleiden van onze mensen. De techniek verandert snel en daarin moet je mee blijven gaan. Ook zijn we druk bezig met onze tweede vestiging in Goes. Daar komt een projectteam te zitten en we gaan er ook een showroom openen met duurzame technieken. Die tweede vestiging is belangrijk voor onze zichtbaarheid op de eilanden Noord- en Zuid-Beveland en Walcheren. Ook voor nieuw personeel kan het fijn zijn. Voor hen is het soms een drempel dat onze hoofdvestiging in Kloosterzande, Zeeuws-Vlaanderen, gevestigd is.

Hobby’s

We hebben een vakantiehuisje bij het strand van Cadzand. Daar gaan we graag in het weekend naar toe. Ik hou ook van lezen, hardlopen, in de moestuin werken en koken. Ook ben ik bezig met een cursus Engels. Dat heeft wel een beetje met onze onderneming te maken. Ons bedrijf is aangehaakt bij het initiatief Hulst Vestigingsstad en met hen ben ik onlangs in Valencia in Spanje geweest om te onderzoeken of er daar mensen zijn die hier willen komen werken. Een beetje je talen spreken is dan wel handig.

Privé

Ik ben getrouwd met Stefan en ik heb een zoon van 15, Wessel. Hij moet helemaal zelf weten of hij bij ons in de zaak wil komen werken, maar hij heeft wel interesse. Volgend jaar start hij een BBL-traject Installatietechniek. En in de vakantie werkt hij al wel eens hier. We wonen naast de zaak en hij kent dus iedereen: je kan wel zeggen dat het vak hem met de paplepel wordt ingegoten.

Naam: Ilze Poppe
Functie: Directeur
Bedrijf: Poppe Installatietechniek (50 fte, 6 inleners)
Leeftijd: 44
Ilze’s schoonvader Ronny Poppe begon het bedrijf in 1994, toen hij als chef monteur bij een ander installatiebedrijf de kans kreeg om het huidige bedrijf – wegens gebrek aan opvolging – over te nemen. Ilze en haar man Stefan werden in 1999 vennoot en in 2014 namen zij de zaak officieel over van hun (schoon)vader. In 25 jaar groeide het bedrijf van twee naar ruim vijftig medewerkers. Ilze is verantwoordelijk voor het financiële beleid binnen het bedrijf. Ook de marketing valt onder haar verantwoordelijkheid.