fbpx
Artikel

Installateur in beeld: Jeroen Feiken

Hij is de vierde generatie in het service- en installatiebedrijf Feiken Verwarming. Met gemengde gevoelens kijkt hij naar de opkomst van de warmtepomp, omdat hij weet dat hij degene zal zijn die de techniek waarmee het familiebedrijf groot werd, uiteindelijk vaarwel zal zeggen.

Familiebedrijf

De wortels van ons bedrijf liggen in Winschoten, Groningen, waar mijn overgrootvader een ketelfabriekje begon na de ontdekking van de aardgasbel in Slochteren. Mijn opa is zelfs de uitvinder geweest van de allereerste condenserende cv-ketel. Ik heb nog een mooie foto van hem op de beurs in de Martinihal in Groningen, waar hij de ‘wereldprimeur’ had met de Bronco HR-ketel.

Investeren in

Digitalisering en stroomlijning van onze bedrijfsprocessen. Je moet weten dat we tot voor kort nog gewoon werkten met een papieren planbord met kaartjes. Met de introductie van Syntess Atrium is dat veranderd. Dat heeft natuurlijk een boel geld gekost: de consultants liepen hier de vloer plat. Maar gelukkig levert het ons veel op. De belangrijkste wijziging heeft plaatsgevonden bij de onderhoudsplanning, waarbij we nu preventief onderhoud uitvoeren op basis van geolocatie. Klanten worden nu ook vooraf niet meer gebeld om een tijd af te spreken, maar ze krijgen een tijd door, en als ze niet kunnen dan kunnen ze ons benaderen om de tijd aan te passen. Ook werken we nu samen met Wasco met RFID-techniek, waardoor we altijd de busvoorraden optimaal houden. Ideaal.

Nieuw kantoor

In oktober vorig jaar zijn we overgegaan naar ons nieuwe kantoor in Leusden. Een mooi gasloos visitekaartje, met 124 pv-panelen op het dak, een warmtepomp en een grote accu in de serverruimte, die de eigen stroom opslaat die we niet direct gebruiken.

Duurzaamheid

Wij zijn geen duurzame pionier. Ons businessmodel is gestoeld op installatie en onderhoud van cv-ketels. We monteren jaarlijks zo’n 1.500 cv-ketels en we hebben 12.000 ketels in onderhoud. Wij zien ook wel dat de gasketelmarkt elk jaar een paar procent krimpt en we krijgen van particulieren steeds vaker de vraag of ze niet moeten overstappen op een duurzame opwekker. Die klantvraag verstoorde voorheen ons bedrijfsproces, maar sinds een tijdje nemen we dit steeds serieuzer. Dat komt natuurlijk ook omdat het vroeger vanzelfsprekend was dat ieder huis in principe een klant voor ons was, maar met de verduurzaming is dat lang niet zo vanzelfsprekend meer. Nu zijn we ons aan het oriënteren waarop we ons gaan specialiseren. Gaan we vol voor de hybride, of toch voor all electric, En kiezen we voor monoblocks, of zal de split de toekomst hebben? We zitten nu middenin dit proces van keuzes maken.

‘Niet elke woning is automatisch klant’

Gasketelwet

Dat is natuurlijk geweldig, want de Gasketelwet biedt ons de mogelijkheid ons te onderscheiden van de beunhazen. Onze monteurs hebben inmiddels allemaal hun Vakmanschap CO-bewijs gehaald, waarbij we onderscheid hebben gemaakt tussen montage, service en onderhoud. Het certificeringstraject voor ons bedrijf hebben we nog niet gemaakt. We zijn nu aan het onderzoeken welke certificerende instelling het best bij ons past.

Leuk/minder leuk

Ons bedrijf is klein genoeg om je met elk detail te kunnen bemoeien. Dat is leuk, maar ook een valkuil. Mijn vader zat altijd ‘in’ zijn bedrijf. Mijn intentie is toch om dat anders aan te pakken. Ik wil niet ‘in’ mijn bedrijf werken, maar ‘aan’ het bedrijf werken. Sinds kort ligt de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse werkzaamheden daarom bij onze operationeel manager, zodat ik dat een beetje kan loslaten en meer tijd heb voor de strategie. Waar gaan we heen? Zo ben ik bezig om te kijken of we wat gerichte overnames kunnen doen. Techniek Nederland heeft onlangs een site gelanceerd waar bedrijven die te koop staan in contact kunnen komen met potentiële kopers. Een eerste ‘date’ heb ik al te pakken.

Jeroen Feiken
Jeroen Feiken (43) heeft niet de standaard leerroute belopen van de meeste installateurs. Hij volgde de Haarlem Business School en ging na zijn afstuderen aan de slag bij een aparte BV van Feiken Verwarming, namelijk de exclusieve verkoop van Intergas-ketels op de Spaanse markt. “Mijn vader had goede connecties met Intergas en een liefde voor Spanje, vandaar.” Tien jaar geleden kwam hij terug in Nederland en stapte in bij Feiken Verwarming, waar hij nu sinds anderhalf jaar directeur is. Bij het bedrijf werken 21 mensen, waarvan 12 monteurs.