fbpx
Artikel

Installateur in beeld: Jeroen Hoogstraten

Jeroen Hoogstraten heeft afgelopen zomer gebruikt voor de verbouwing van zijn bedrijf in Groesbeek. Een ruimere voorraad, betere inrichting van het magazijn. En nieuwe werkplekken op kantoor. “Als het binnen geregeld is, loopt het buiten goed.”

 

Investeren in

Ik startte mijn eigen bedrijf in 2014. De economische crisis was toen nog niet over, maar ik bedacht: dan kan ik rustig beginnen en hoef ik niet bang te zijn dat het meteen ontploft. Kan ik nog eens een dagje pakken voor een bestelling. Toch ging het al snel best hard. Al na een half jaar nam ik iemand aan. Dat vind ik fijner werken dan met een andere zzp’er een klus oppakken. Je moet dan altijd maar afwachten of iemand tijd heeft. We zijn nu met z’n vijven. Binnenkort komt er iemand bij op kantoor. We hebben echt iemand nodig voor facturatie, boekhouding, werkvoorbereiding en calculatie. Tot nu toe doe ik dat allemaal zelf. Maar het wordt wel veel. En ik wil tijd over houden om buiten aan het werk te zijn en voor het uitwerken van nieuwe ideeën. Ze zeggen wel dat buiten het geld verdiend wordt en dat personeel op kantoor alleen maar geld kost. Maar pas als het binnen goed geregeld is, loopt het buiten goed.

Innovatie

Ik bezoek regelmatig beurzen zoals de VSK of bouwbeurzen. Dan loop je tegen wel honderd vernieuwende technieken aan. Met het meeste kan ik niet zoveel, maar er zit vaak wel één oplossing bij waar ik echt mee aan de slag ga. Nadenken over hoe ik het zou kunnen toepassen en hoe ik het rendabel kan maken. Onderwerpen als automatisering en prefab houden me ook bezig: hebben we straks bij nieuwbouw überhaupt nog installateurs nodig en zo ja, welke vaardigheden worden dan van ons gevraagd? Dat zijn de vragen die ik mezelf altijd blijf stellen.

Wakker liggen

Ik lig nergens wakker van. En ik vind eigenlijk bijna alles aan m’n werk leuk. Goed, het gebeurt wel eens dat je storingsdienst hebt en dat je op onmogelijke tijdstippen wordt opgeroepen. Sowieso kan je eigenlijk nooit zomaar zeggen: ‘ik ben even vijf dagen weg’; het is geen baan waarbij je om vijf uur de deur achter je dicht trekt en dat het dan klaar is. Dat is niet erg, maar soms komt het niet goed uit.

Mooiste klus

Ik heb meegewerkt aan een nieuw duurzaam hotel hier in Groesbeek. Dat project had alles in zich. Lekker groot en behoorlijk complex. Verwarming en warmtapwater komt van een pelletketel. In combinatie met een warmtepomp. Helemaal gasloos. Dat is mooie en innovatieve techniek. De toekomst.

Privé

Ik woon samen met mijn vriendin Emmy.

Hobby’s

Op zondagmorgen speel ik een potje voetbal, om lekker mijn energie in kwijt te kunnen. Voorheen was ik nog drummer in een band. Daar heb ik tegenwoordig niet meer zoveel tijd voor, maar ik val nog wel eens in als iemand niet kan.

Naam: Jeroen Hoogstraten
Bedrijf: Hoogstraten Installaties, opgericht in 2014
Functie: Eigenaar
Leeftijd: 25
‘Waarom ga je daar geen snuffelstage lopen?’, vroeg zijn vader, toen Installatiebedrijf Kerkhoff bij hen thuis een verwarmingsketel kwam vervangen. Dat bleek het begin van een nog korte, maar stormachtige carrière. Hoogstraten won de Skills Masters in 2012 en behaalde zilver en goud tijdens de EuroSkills in België. Hij haalde het diploma Eerste Monteur W-installatie op het Rijn IJssel in Arnhem. Ook volgde hij cursussen koper-, zink- en loodwerk, servicemonteur en werkvoorbereiding.