fbpx
Artikel

Installateur in beeld: Jeroen van Middelkoop

Na tien jaar in het familiebedrijf te hebben gewerkt, besloot Jeroen van Middelkoop (26)voor zichzelf te beginnen. Onder het dak van de loods van zijn ouders bouwde hij aan zijn sanitairshowroom.

Functie: eigenaar sanitair- en verwarmingshowroom Saniglobe in Hardinxveld-Giessendam

Opleiding: lts en mts avondschool. Daarnaast alle vakopleidingen en diverse bijscholingscursussen.

 

Van Middelkoop belandde eigenlijk bij toeval in de installatiesector. “Ik wilde een scooter. Mijn moeder zei; ‘Dat is goed. Dan ga je er maar voor werken’. Dat heb ik gedaan, bij Verbaan BV, het installatiebedrijf van mijn ouders, en ik vond het best wel leuk. Van het een komt het ander en voor je het weet verander je van opleiding; ik heb pas in het derde jaar voor techniek gekozen. Ik ben begonnen als assistent monteur, vervolgens een tijd als zelfstandig monteur gewerkt en daarna projectleider geworden. Twee jaar geleden heb ik me omgeschoold tot servicemonteur; omdat ik het op de bouw wel gezien had. En nu is er dus de showroom. Sanitair heb ik altijd een van de leukste facetten van de installatietechniek gevonden. Toen in de regio ook nog een grote showroom wegviel, zag ik dat als dé kans hierop in te spelen.” 

 

Mooiste van het werk:

Mensen komen met een idee. Door goed te luisteren en dan vervolgens te komen met een ontwerp en badkamer die het liefst honderd procent, maar minstens 99 procent, matcht met het idee dat zij voor ogen hadden. Dat is mooi.

 

Minder leuke kanten

Die kan ik niet zo een, twee drie opnoemen. Alles wat ik doe vind ik leuk.

 

Kansen in de markt

Die zie ik op het moment voor betaalbare badkamers. Nu de huizenmarkt op slot zit, zie je dat mensen die hun huis niet verkocht krijgen, het te koop bord weer uit de tuin halen en het geld bedoeld voor de verhuizing, dan maar gaan investeren in een nieuwe badkamer of keuken.

 

Bedreigingen

Laten we hopen dat het straks beter gaat met de economie. Problemen met internet zie ik niet. Ik ga in de showroom voornamelijk met dealerschappen werken en met merken die niet op internet te krijgen zijn en dus overal even duur zijn. Een bewuste keuze. Merken die op het web worden verkocht, daar kun je qua prijs toch niet tegenop. Het verschil zit hem in het geven van deskundig advies, ontwerp op maat en de kwaliteit van het installeren.

 

Toekomst:

Ik hoop een goede boterham te kunnen verdienen met hetgeen we bezig zijn. Ik zie de economie wel aantrekken. Denk dat mensen weer bereid zijn geld uit te geven. Ze willen wel kwaliteit en maatwerk, gaan niet meer voor het goedkoopste. Deskundig advies en aandacht worden belangrijker. Verder zie ik veel toekomst op het gebied van duurzaamheid. Ziet nu al nieuwbouwwijken waar niet eens een gasleiding in de straat ligt. Grote ontwikkeling van warmtepompen. En als de regering meewerkt met subsidie, wordt dit echt de toekomst. 

 

1 reactie op “Installateur in beeld: Jeroen van Middelkoop

  1. Harry Munneke schreef:

    Ben jij dezelfde persoon waar ik op dit moment via Keuken Kampioen uit Den Haag mee te maken heb?
    Mocht dat zo zijn, je bent nu door mij niet te bereiken. Ik kan je dus niet telefonisch bereiken, mochten er vragen zijn. Volgende week maandag (8februari) kom jij om ongeveer 8.00 uur langs. Wat gaat er dan precies gebeuren? Wordt dan al een deel van de keuken geleverd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.