fbpx
Artikel

Filiaal Lunteren van Blankespoor BV wordt sinds enkele jaren gerund door Marlous van Nieuwamerongen. De vestigingsmanager praat over kansen in de markt, wanbetalers en het belang van investeren in goed personeel. Ze roept de branche op het beeld dat scholieren van de sector hebben, positiever te maken. “Er zijn te weinig jonge monteurs. Dat ga je straks voelen.”  

 

Functie: Vestigingsmanager Blankespoor BV Lunteren           

Leeftijd: 36

Opleiding-ervaring: Ik ben hier zestien jaar geleden begonnen als secretaresse-officemanager. Gaandeweg kwamen er steeds meer taken bij. Toen de vestigingsmanager er mee ophield, heb ik zijn plaats ingenomen. We hebben nog twee jaar samengewerkt, in die periode heb ik de opleiding Middle management gedaan en nog wat cursussen gevolgd. Sinds 2007 sta ik alleen aan het roer.

Bedrijf: Blankespoor is een middelgroot installatiebedrijf dat alles doet op het gebied van W: loodgieter, CV, dakwerk, sanitair in zowel de utiliteit als particuliere sector. Er werkt een kleine 50 man, verdeeld over de vestigingen Putten (hoofdkantoor) en Lunteren. Het bedrijf bestaat ruim 50 jaar.

 

Mooiste van het werk

Het klantcontact. Als mensen bellen met een storing of ander dringend probleem: dat je het dan samen voor elkaar krijgt om hen te helpen. Dat we aan het eind van de dag met zijn allen tevreden zijn. Als je dat dan ook nog eens terughoort, doordat je een belletje krijgt, is dat hartstikke leuk.

 

Minder leuke kanten

Slechte betalers. Achter je geld aan moeten. Daar heb ik een gruwelijke hekel aan. Het is niet leuk maar het hoort er helaas bij. Het vervelende is: dan heb je hen uit de brand geholpen, bijvoorbeeld snel een ketel geplaatst en dan moet je vervolgens zelf tijden op je geld wachten…Verder vind ik het allemaal wel leuk. Anders zou ik het ook niet zolang volhouden, want het is best intensief.

 

Mannenwereld

Het is een echte mannenwereld. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Natuurlijk hebben de meesten een vooroordeel. Dat snap ik wel, dat zou ik misschien zelf ook hebben. Maar het is vooral leuk. Dat komt door het werk én de collega’s waarmee ik het prima kan vinden. We functioneren echt als een team. Dat straalt het bedrijf ook uit en dat merkt de klant.

 

Bijzondere klus

Dat zijn door de jaren heen wel de verbouwingen geweest bij congreshotel De Werelt. Onlangs hebben we er nog het ketelhuis aangepast. Dat zijn wel stukjes waar we met zijn allen trots op zijn. De Koepel in Lunteren is ook zo’n voorbeeld. Met werkzaamheden aan een uitkijktoren in de plaats waar je zit, geef je toch wel een visitekaartje af.

 

Kansen in de markt

Wat kansen betreft: je hebt nu de vergrijzing, daarmee samenhangend het comfortabel wonen. Het aanpassen van een woning zou een kans kunnen zijn. Verder denk ik bij kansen aan PV-panelen. Maar eigenlijk is die markt kapot gemaakt. Ik ben van mening dat als je ervoor zorgt dat jouw dienstverlening optimaal is, je klantvriendelijk bent, met de klant meedenkt, je goede kwaliteit en een goede service levert, dat dan de nieuwe kansen zich vanzelf zullen voordoen. Niet alleen door nieuwe ontwikkelingen in de markt maar ook door nieuwe en interessante klussen die via tevreden klanten weer op je pad komen.

 

Crisis

Daar hebben we ook last van. Ik heb wel het idee dat het na de bouwvak is aangetrokken. Geld dat aanvankelijk niet werd uitgegeven, klussen die werden uitgesteld, zie je nu toch doorgaan. Nieuwbouw is nog slecht maar daar zijn we gelukkig niet afhankelijk van. Door de jaren heen hebben we een flinke klantenkring opgebouwd. Dat werk blijft gelukkig komen. Daarom is service ook zo belangrijk. Én flexibiliteit: we laten mensen niet in de kou zitten. Helpen is ons streven. Dat geeft de meeste voldoening.

 

Investeren in

In goede medewerkers, want die moeten het doen. In scholing en opleiding van je monteurs, want bijblijven is belangrijk. Investeren in klanten hoort er ook bij. Daarmee bedoel ik: zorgen dat je service goed is. Investeren in jonge monteurs  is ook belangrijk. Daar zijn er al zo weinig van. Je merkt dat scholen moeilijker werkplekken vinden, met alle gevolgen van dien. Dat ga je straks wel voelen. Ik heb het idee dat jongeren op school ook een verkeerd idee hebben van wat het vak inhoudt. Ik denk dat we als branche moeten investeren om het beeld positiever te krijgen. Laten zien hoe leuk het vak is en niet alleen maar rotklussen.

 

Privé

Getrouwd met Jarno, moeder van Nik (6) en Lars (4). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.