fbpx
Artikel

Druk, ja, dat is het wel, bij W. van Sonsbeek, dat Martijn van Sonsbeek met zijn vader bestiert. Het werk kan niet op. De kunst is de mooie klussen er tussenuit te pikken. En dat harde werken, dat hoort er nu eenmaal bij. “Als ik een baan van acht tot vijf had willen hebben, had ik in loondienst moeten gaan. En ’s avonds dingen afmaken is geen straf: de deur naar de woonkamer staat open.”

Mooiste aan het vak

Klantcontact en de diversiteit van het werk. Dat je op maandag onder de grond de riolering aan het fixen bent, de dag daarop op een dak zit met het mooiste uitzicht en op woensdag een keteltje aan de muur hangt. In een week kan je te maken krijgen met alle facetten van het werk.

Minder leuk

Dat mensen hun sanitair goedkoop online inkopen en dan van ons verwachten dat wij het risico dragen, als er bijvoorbeeld een barst in een wastafel komt bij het aandraaien. We kunnen niet anders dan botweg zeggen: prima als jullie zelf inkopen, maar dan zijn wij gevrijwaard van het risico.

Duurzaam

We verzorgen alle w-installaties, zelfs grondgebonden warmtepompen, waarvoor we samenwerken met een installateur die de benodigde BRL-certificeringen op zak heeft. Door onze veelzijdigheid kunnen we aannemers volledig ontzorgen.

Mooi project

Van de jezuïeten van het klooster Berchmanianum in Nijmegen kregen we de opdracht om achthonderd meter aan goten te vervangen. Ook de oude koperen toren hebben we nagekeken. Daar bleken zoveel mankementen aan te zitten, dat we die hebben moeten vervangen. Sowieso vinden wij dak- en zinkwerk prachtig om te doen. Je ziet bij nieuwbouw steeds vaker een superstrakke, moderne zinken afwerking. Met gepatineerd zink, steeds vaker ook in kleur, voornamelijk zwart.

Investeren in

Het klinkt gek, maar we investeren in klein blijven. Blijven wie we zijn. De mooie klussen blijven aannemen, niet alle eieren in één mandje leggen. Zorgen dat we de tijd houden om snel te reageren op telefoontjes en mailtjes en net zoveel eer leggen in het repareren van een lekkende kraan als in een groot nieuwbouwproject. Over tien jaar hoop ik dat ons team nog precies zo is als nu.

Privé

Ik woon samen met mijn vriendin en heb een zoon van tien en een dochter van zeven. Ontspannen doe ik op zaterdag, langs de lijn bij het voetbal van mijn zoon. En ik ben actief bij onze carnavalsvereniging, de Blauwe Bok. Prins Carnaval ben ik nog niet geweest. Gaat ooit wel gebeuren denk ik, maar wanneer weet ik niet, want de kandidatenlijst is geheim.

Naam: Martijn van Sonsbeek
Bedrijf: W. van Sonsbeek, kantoor in Druten en werkplaats in Nijmegen
Leeftijd: 36
Martijn van Sonsbeek werkt nu veertien jaar samen met zijn vader Willie in de zaak, die het bedrijf 37 jaar geleden begon. Het bedrijf is een VOF, waar we beiden voor 50 procent in zitten. Daarvoor werkte Van Sonsbeek zes jaar bij Megens Installaties. “Het is altijd wel de bedoeling geweest om bij mijn vader aan de slag te gaan. Maar als je als jonge jongen meteen bij je vader aan de slag gaat, ben je al snel het zoontje van de baas. Dat wilde ik niet.” Van Sonsbeek haalde zijn diploma eerste monteur werktuigkunde, met als specialisatie dak- en zinkwerk. Ook Martijns moeder helpt mee op kantoor. Verder bestaat het team uit vier vaste werknemers.