fbpx
Artikel

Martin Koopman doet het graag net even anders. In zijn bedrijf wordt gewerkt volgens de vijf M’s van Martin’s Methode die staan voor mensen, merken, meerwaarde en mogelijkheden . Klanten én personeel weten zo direct waar de ondernemer voor staat.  

Functie: (meewerkend) eigenaar Martin Koopman Installatietechniek Eibergen

Opleiding: MTS Installatietechniek. Daarna bedrijfstechniek en Algemene Ondernemers Vaardigheden

 

Mooiste van het werk

Mensen geven waar ze om gevraagd hebben. De verwachtingen die je schept tijdens een gesprek, waarmaken. Omgaan met klanten vind ik sowieso fantastisch.

 

Mindere kanten
Eigenlijk een stukje stress. Er is te weinig tijd voor veel dingen. Afgelopen jaar is dat opgevangen door een stukje werkvoorbereiding en administratie uit te besteden. Dat vermindert de werkdruk. Ik ben iemand die graag mensen tevreden heeft. Ik wil dat het goed gaat én op mijn manier.

 

Bijzondere klus

De installatie die we bij een wijnmakerij in Groenlo hebben aangelegd. Daar zijn vrij grote persleidingen ingelegd, dat ziet er gelikt uit. Dat heb ik zelf moeten uitdenken, daar was geen voorbeeld van.

 

Kansen in de markt
Ik ben enorm druk met social media; twitter, facebook, linkedin. Dat moet je echt oppakken, wil je begrijpen waar je toekomstige klanten mee bezig zijn. Het leuke van social media is dat het positief is. Open ook, ik krijg veel leuke reacties. Daarnaast geeft social media je bedrijf een gezicht. In deze onzekere tijd prettig, daar kun je je voordeel mee doen.

 

Bedreigingen

Vaak wordt internet gezien als bedreiging. Dat zie ik niet. Het is hetzelfde verhaal met vroeger de Gamma, Praxis. Daar werd door de oudere generatie tegenaan geschopt, zoals nu met internet gebeurt. Volgens mij heeft het een eigen plek gekregen op de markt. Een plek waar een bepaalde consument naartoe gaat. Prima. Uiteindelijk krijgen wij er weer werk van, worden we ingeschakeld als er lekkage ontstaat.

 

Investeren in

Heel belangrijk is investeren in vooruitgang. Dingen moeten goed zijn; gereedschap, auto’s, pand. Dat is de uitstraling die je hebt. Sponsoring van het lokale bedrijfsleven hoort daar ook bij. Dat kweekt goodwill. Daarnaast goed zorgen voor je personeel. Een personeelsfeest is bij ons geen bowlingavond. Wij huren Ferrari’s, gaan tankrijden of parachutespringen. Daar staat tegenover dat ik vind dat ik wel wat mag verwachten van mijn medewerkers. Een uur overwerken moet geen probleem zijn.

 

De toekomst

We zijn vorig jaar flink gegroeid. Dat hopen we dit jaar vast te houden. Maar veel meer groei wil ik niet. Dat heeft te maken met het feit dat ik zelf mijn gezicht wil laten zien. Dat wordt gewaardeerd. Net als onze flexibiliteit; we zijn sterk op het snel inspelen op situaties. Ik denk dat je vooral moet doen wat je leuk vind en waar je goed in bent. Voor andere zaken goede partners vinden met dezelfde instelling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.