fbpx
Artikel

Installateur in beeld: Peter Deckers

Peter Deckers, Installateur in beeld

Peter Deckers verhuisde in 1989 naar België. Toen ze daar in 1997 begonnen met de aanleg van een aardgasleiding, kwamen er ineens veel aanvragen voor ketelvervanging. En aangezien bij onze zuiderburen de BTW op werkuren en materialen voor oudere woningen op 6 procent ligt, lag het voor de hand om ook daar een installatiebedrijf te beginnen. En dus pendelt hij nu heen en weer tussen Nederlands en Belgisch Limburg. De kleine verschillen tussen België en Nederland kan hij benutten. “In België is duurzaam bouwen al lang ingeburgerd.”

Mooiste aan het vak

Geen dag is hetzelfde en je leert veel mensen kennen. Wat me enorm boeit is dat het vak telkens weer verandert. Iedere keer weer nieuwe technieken; je kan altijd door blijven leren. En je kan alle kanten op. Wie nieuw is in dit vak zal merken dat de mogelijkheden eindeloos zijn en dat je op heel veel verschillende plekken aan de slag kan.

Minder leuk

Dat je soms nee moet verkopen aan klanten. Dat het zo druk is dat je moet besluiten dat je geen offerte uit gaat brengen. Dat is vervelend, maar het kan soms niet anders. We willen nu eenmaal niet groter groeien. We zijn tevreden met het bedrijf zoals het er nu staat. Ik ben bang dat als we groter zouden worden, dat ik dan verder van de klanten af kom te staan en dat ik niet meer de service zou kunnen bieden die mensen van me gewend zijn.

Mooiste klus

De verbouwing van gemeentemuseum de Tiendschuur in Weert tot notariskantoor. Daar hebben we allerlei nieuwe technieken toegepast, zonder het authentieke karakter van het pand aan te tasten. Ook op de renovatie van zorgboerderij Ingelshof in Tungelroy ben ik trots. Daar hebben we het Climalevel-systeem toegepast, een vloeropbouw waarmee je kunt verwarmen, koelen en ventileren. Een mooi product. De warmte komt van een Nibe warmtepomp met bronboringen.

Investeren in

Opleidingen, een nieuwe bus en gereedschap. Ik vind het belangrijk dat mijn monteurs de juiste opleiding hebben, zodat ze precies weten wat ze moeten doen. Ons servicebedrijf heb ik opgestart samen met monteur Thijs Janssen, een heel goede kerel. Hij kwam bij ons werken toen hij 16 was. Nu is hij 26 en in die tijd heeft hij heel veel in de schoolbanken gezeten. Met hem borgen we de continuïteit van het bedrijf. Een andere investering is het platform Maintenanz.com, waarmee monteurs onder andere heel eenvoudig ketelonderhoud kunnen verrichten en stookrapporten kunnen opstellen. Dit idee ontstond vijf jaar geleden en na jaren van ontwikkelen, bouwen en contacten leggen gaan we in juni live.

Privé

Ik ben al 30 jaar getrouwd met Sonja. We zijn echte dierenvrienden, we hebben twee honden, twee katten en twee kippen.

Hobby’s

Oldtimers. Ik ben gek van de Opel Kapitän, een topklassemodel van Opel dat geproduceerd is tussen 1939 en 1970. Ik heb er meerdere uit verschillende periodes. Is gewoon een prachtige auto, weerspiegelt de tijd van weleer, met die mooie vleugeltjes achterop; de zes cilinders produceren een lekker geluid. Een andere hobby is het verbouwen van oude panden. Mijn vrouw en ik zijn nu bezig met de verbouwing van de Zorgvlietmolen in Molenbeersel met daarnaast een rolstoeltoegankelijke vakantiewoning.

Naam: Peter Deckers
Functie: directeur
Leeftijd: 52 jaar
Peter Deckers is eigenlijk eigenaar van drie installatiebedrijven: een w-installatiebedrijf en een servicebedrijf in Stramproy, in Nederland én een installatiebedrijf in Molenbeersel, net over de grens in België. Op zijn twaalfde liep hij al af en toe mee met zijn vader, die loodgieter was. Op zijn zestiende ging hij aan het werk bij installatiebedrijf Thei Eggelen, later bij de gebouwendienst van de PTT, daarna bij RADSON CV-ketels in Panningen. Hij haalde gaandeweg al zijn papieren: tweede monteur, eerste monteur, gastechniek, calculatie & administratie, watertechniek en servicetechniek, koeltechniek en warmtepomptechniek. In 1996 begon hij voor zichzelf. Momenteel werken er zeven mensen in het bedrijf.