fbpx
Artikel

Installateur in beeld: Rob Jetten

De winterkou zorgde in februari voor topdrukte bij installatiebedrijven. Ook Rob Jetten heeft er zijn handen meer dan vol aan. “Van mij mag het dan ook nog wel even blijven vriezen”, zegt de installateur die toch tijd vond de VSK te bezoeken. “Daar ga ik altijd heen. Om de nieuwste ontwikkelingen te zien. Ik ben een liefhebber van CV-ketels. Waarbij Remeha en Atag mijn voorkeur hebben. Ik mag op de beurs graag een kijkje nemen bij deze bedrijven.”  

Functie: Eigenaar Jetten installatiebedrijf Ridderkerk

Opleiding: mbo installatietechniek       

 

Mooiste van het werk

Een tevreden klant. Ik doe dit werk al vanaf mijn vijftiende. Soms wel met het idee dat ik wat anders wil. Maar ik heb er toch plezier in. Ik moet echter wel een uitdaging houden. Dat zoek ik in de nieuwste ketels. Collega’s zijn vaak afwachtend tegenover nieuwe ketels. Ik ga me er gelijk in verdiepen. Ik heb gehoord dat er in april een nieuwe Remeha komt.  Voordat ie uit is, weet ik hoe alles werkt.

 

Minder leuke kanten

Daar weet ik zo een, twee drie geen antwoord op. Ik vind het eigenlijk wel lekker gaan. Mindere dingen probeer ik om te zetten naar iets positiefs. Er is weleens een meningsverschil met een klant. Dat probeer ik dan op te lossen.

 

Bijzondere klus

De rechtbank in Delft. Daar heb ik het ketelhuis in een weekend tijd helemaal vernieuwd. Het moest echt in dat tijdsbestek helemaal klaar zijn. Dat was wel apart.

 

Bedreigingen /Kansen

Het gaat eigenlijk wel prima. Ik vind wel dat de prijzen onder druk staan vanwege het internet. Als je daar niet in meegaat, heb je als installateur geen werk meer. Ik probeer verder via social media bij te blijven met alles. Ik zit op facebook, linkedin. Dat vind ik wel belangrijk, het is toch de toekomst. Daar ben ik van overtuigd.

 

Investeren in

Een bedrijfspand. Ik heb nu kantoor aan huis. Als ik de financiële middelen ervoor had, zou ik investeren in een pand. Het is leuk de jongens over de vloer te krijgen, maar het is ook wel fijn om privé en zakelijk gescheiden te houden.

 

Toekomst

Ik zie de toekomst positief. Het aanbod van werk is alleen maar groeiende. Ik zie het bedrijf langzaam groter worden. Ik wilde eigenlijk het werk alleen blijven doen maar dat lukte niet. Ik heb onderaannemers voor me werken en huur daarnaast nog een aantal mensen in. Ik wil eigenlijk wel groter groeien, naar tien, vijftien man personeel. Dat zou binnen tien jaar te realiseren moeten zijn. De markt is er nu nog niet stabiel genoeg voor. Het is nu nog te risicovol, maar als de situatie verandert, ruil ik de onderaannemers in voor vast personeel.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.