fbpx
Artikel

ISH boordevol badkamerdesign

De ISH in Frankfurt was medio maart weer het internationaal podium voor nieuwe producten en trends op het gebied van badkamerdesign. Op de tweejaarlijkse vakbeurs was te zien dat organisch vormgegeven sanitair terrein wint in de badkamer, net als natuurlijke tinten. De digitalisering van de badkamer lijkt niet meer te stoppen en met de vele mogelijkheden tot customizen van sanitair wordt de badkamer van nu nóg persoonlijker. Meer dan 2.300 fabrikanten presenteerden op een uitverkochte beursvloer vijf dagen lang hun nieuwste collecties aan 204.000 bezoekers. Dat waren er net iets meer dan de vorige editie in 2009. Zij zagen de opmars van  elegant sanitair met organische lijnen in de tot voor kort overwegend strakke badkamer. Een designlabel als Antonio Lupi bijvoorbeeld toonde naast geometrische baden en wasbakken dit keer ook een collectie met vloeiende lijnen.
Op de ISH verder veel digitale kranen, I-pod en I-pad aansluitingen in spiegelkasten en zelfs touchscreens waarmee de waterstraal met een vingerdruk op het wastafelblad kan worden gereguleerd, zo was bijv bij de wasbakken van Equa te zien. Digitalisering lijkt daarmee niet meer weg te denken uit de badkamer, net als led-verlichting. Diverse kranen, douches, wastafels en baden zijn ermee uitgerust, konden aanwezige sanitairdetaillisten zien.
Zij zagen ook het customizen van sanitair veelvuldig voorbijkomen. De consument krijgt daarmee de mogelijkheid de badkamer nóg persoonlijker te maken, zo lieten ondermeer V& B, Toto en Ribnetterie Fratelli Frattini op hun stands zien. Deze beurseditie toonde verder veel uitbreidingen op succesvolle series. Laufen bijvoorbeeld pakte de samenwerking met Allesi met betrekking tot de IlbagnoAlessi One serie weer op. Maar uiteraard ontbraken ook noviteiten in de Frankfurter Messe niet. Klik hier voor een impressie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.