fbpx
Artikel

ISH toont nieuwste badkamertrends

De beurs ISH in Frankfurt bood een karrevracht aan noviteiten voor de sanitairdetaillisten. De trend is overduidelijk: de buitengewoon strakke badkamer is verleden tijd. 2011 wordt de doorbraak van de organische, individuele, elegante badkamer met LED-verlichting en elektronica. Veel productintroducties zijn van 18 tot 20 april in Nieuwegein te zien op de ISH Noviteitenshow. Alvast een tip van de sluier.  

Voor de meeste fabrikanten was het een thuiswedstrijd, dus werd er in Frankfurt stevig uitgepakt. Villeroy & Boch bijvoorbeeld had een waslijst aan noviteiten. Eyecatcher was echter My Nature, een treffende naam voor een nieuwe collectie, waarin alle badkamertrends zijn vertegenwoordigd. Individueel te customizen door een keur aan keuzeopties in bijvoorbeeld de meubelfronten en accessoireopties, natuurlijk qua vorm, kleur en materiaal, maar bovendien zacht gevormd en vriendelijk ogend. Een belangrijke rol is weggelegd voor het kastantjehout, dat niet alleen in de meubels is verwerkt, maar ook in de toiletdeksel en de verhoging onder het acrylbad. De materialen- en vormenmix is bekroond met een Red Dot Design Award 2011. Technisch opvallend en innovatief bij My Nature is dat de keramiekmallen buitengewoon slank zijn gedimensioneerd.

Emotie

Diezelfde smalle rand rond de wastafel komen we ook tegen bij Keramag, die met MyDay een compleet nieuwe serie voor het middensegment presenteerde. Ook hier haakt men in op de trend van luchtigheid, emoties en zachte vormen in de badkamer. De enkele en dubbele wastafels, het fontein, de toiletten, de kastcombinaties, de lichtspiegel en het bad zijn alle zacht vormgegeven. De elegante wastafels vallen op door de i-Phone-achtige afdekplaat voor de afvoer, voorzien van chromen rand. Toilet en deksel vormen een fraaie eenheid. Het inbouwbad valt op doordat de rand aan de wandzijde breder is.

Veel nieuws ook bij Sealskin. De Waalwijkse fabrikant toonde niet alleen nieuwe profielloze douchewanden in de Optix-serie en de drempelloze Lanura-serie douchevloeren, maar ook het bubbelbad Rose, een nieuwe wellness-douchelijn en het karaktervolle bad Coco gaven acte de presence in Frankfurt. Bette heeft zijn overwegend edelstalen/emaille producten nu vormgegeven in een eerste serie. Betteone is een lijn met douchevloeren, baden, wastafels met eenzelfde design. Ander nieuws is de in de badkuip geïntegreerde inloop Bettesplash, die de badkuip met een waterval laat vollopen. De douchevloer Bettefloor heeft een uitbreiding in formaten en is nu ook in mat wit op de markt.

Kranen

Dornbracht presenteerde met Deque een nieuwe ‘avant-garde’-badkamerkraan die tussen de MEM en Supernova gepositioneerd gaat worden. Een opmerkelijk design, met een technisch innovatieve cilindervormige bedieningsgreep. De kraan, met brede uitloop in waterval en in smalle stralen, is verkrijgbaar in chroom en matzwart messing. De kraan kan dit najaar geleverd worden. Ook Grohe pakte enorm uit in het thuisland. Onder de noemer Grohe Spa werden de hooggepositioneerde Ondus, Allure en Atrio getoond. Een van de vele noviteiten van het merk is de nieuwe Eurocube-lijn, onderdeel van de Euroline-collectie. Een lijn waarbij elk rond of cilindervormig element is vermeden. Een minimalistische kranenserie voor de moderne badkamer, ook voorzien van de bekende inbouwopties, installatiegemakken en waterbesparingsprogramma van de Duitse armaturengigant.

Pressalit introduceerde een zelfontwikkelde autoclose voor toiletzittingen. De bril bevat een aanwezigheidssensor die na de ingestelde tijd na het toiletbezoek automatisch sluit. Een doorontwikkeling op het softclose-systeem, dat inmiddels breed geaccepteerd is in de markt. Op de ISH presenteerde Pressalit bovendien een nieuwe huisstijl, en enkele kunstzinnige limited editions. In Installatie en Sanitair 2 zag u al de nieuwe Duravit-lijn Esplanade, daarvoor al de nieuwe Axor-serie van de broers Bouroullec.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.