fbpx
Artikel

Kaldewei heeft in 2022 zijn assortiment doucheoplossingen met nieuwe en geoptimaliseerde installatie- en afdichtingssystemen uitgebreid. Het doel is de installatie voor de vakman gemakkelijker, sneller en veiliger te maken. Specifiek lopen het nieuwe inbouwsysteemframe ESR, het voetframe FR 5300 FLEX en het afdichtingssysteem FLEX op vloerhoogte in de kijker.

Verschillende installatiesystemen aangepast aan douchemodellen en installatietypes

Kaldewei is bekend om zijn innovatieve designbaden en douches. De nieuwe installatiesystemen zijn aangepast aan verschillende douchemodellen en installatietypes van het merk.

  • Het ESR-vloersysteemframe is, met zijn rondom lopend profiel, bijzonder geschikt voor een eenvoudige en veilige installatie van gelijkvloerse douchevlakken.
  • Het FR 5300 FLEX basisframe kun je flexibel voor bijna alle soorten installatie van geëmailleerde douchevlakken inzetten. Het maakt niet uit of de douchevlakken gelijk met de vloer liggen, op de tegelvloer geplaatst zijn of als platformoplossing zijn gebruikt. Dankzij een optionele uitbreidingsset kun je de hoogte flexibel instellen met een marge van 250 mm.

Ideaal voor professionele vakmensen met weinig tijd

Alle nieuwe systemen zijn afgestemd op de behoeften van vakmensen. Ready made systeemcomponenten maken de installatie bijzonder snel en eenvoudig voor je medewerkers of voor jezelf. Ideaal dus voor tijden waarin je vaak een optimaal werkrendement moet behalen als je als vakman alleen of in een klein team werkt. We hebben altijd nog last van personeelstekort, maar er zijn manieren om het tekort op te lossen en met goede communicatie binnen het team, krijg je veel gedaan.

Gemakkelijke toegankelijkheid tijdens het volledige installatieproces

Bovendien zijn volgens de fabrikant alle componenten tijdens het gehele installatieproces steeds gemakkelijk toegankelijk. We denken hierbij aan de individuele afstelling van de montageframes of aan de uiteindelijke configuratie. Door een nieuw ruimtelijk voetsysteem en extra hulpmarkeringen op de FR 5300 FLEX voor het op lengte zagen en lijmen, profiteert de vakman van een flexibele en eenvoudige lengte- en hoogteaanpassing voor elke montagesituatie.

Video’s helpen je bij de installatie

Een ander voordeel zijn de montagevideo’s die je met een eenvoudige scan van een QR-code kunt oproepen. Dit is een antwoord op de trend waarbij vaklui weinig tijd willen besteden aan het uitpluizen van handleidingen. De video’s en het gebruiksvriendelijk design zorgen ervoor dat je alles in de hand hebt voor een snelle en eenvoudige installatie en dat je als sanitaire vakman desgewenst direct op de bouwplaats alle nodige informatie kunt opvragen. Daarbij zijn handleidingen tegenwoordig ook digitaal te gebruiken en ook deze kun je opvragen via een QR-code, mocht je geen video willen bekijken.

Geprefabriceerde stukken die tegelijk flexibel zijn

Dankzij geprefabriceerde elementen is het mogelijk de afdichtingssystemen gemakkelijk te plaatsen en te bevestigen. Zoals elke vakman kan beamen, is niet elke situatie perfect om een goed aansluitingssysteem te installeren. Daarom bieden de systemen ze een hoge mate van flexibiliteit. Je kunt ze gebruiken voor verschillende modellen en installatiesituaties. De FLEX-afdichtingsset kun je bijvoorbeeld zowel voor badkuipen als voor verhoogde douchebakken gebruiken. Het systeem is speciaal ontwikkeld om douchevlakken die gelijk met de vloer zijn geïnstalleerd af te dichten.

De installatie is de basis en als het ware de fundering van je badkamer. Gecombineerd met een mooie afwerking en een goed doordachte aanpak voor het besparen op warm water, kun je alleen maar winnen omdat je zodoende de nazorg beperkt. Na een feilloze installatie is het afwerken van de badkamer met bijvoorbeeld lijm en tegels een koud kunstje.