fbpx
Artikel

Landschap in wastafel

Het personaliseren van de wastafel en de omgeving is een belangrijke trend. Met Scape heeft het designmerk Not Only White hier een bijzondere interpretatie aan gegeven.  

Wat we bij de meeste fabrikanten met oog voor design zien, is dat er gekozen wordt voor een modulaire, te personaliseren opbouw van het meubel. De positie of de functie van het planchet of de aflegruimte, zijn steeds vaker variabel. Not Only White, het designmerk van Marike Andeweg, eerder creatief grondlegger van het merk Marike, heeft voor de collectie Scape voor het eerst samengewerkt met een externe designer. De introductie vond najaar 2014 plaats op de designbeurs Biennale Interieur in Kortrijk. 

 

Scape Not Only White 02Ranke monolieten

Scape is van de hand van ontwerper Joost van der Vecht, met wie Andeweg in haar toenmalige werkzame periode bij de Nederlandse meubelfabrikant Pastoe samenwerkte. De collectie bestaat uit een serie van drie vrijstaande monolieten (voornaamste doelgroep: hotel) en twee wandmodellen (doelgroep: luxe woning) die allemaal gemaakt zijn van Hi-Macs, het solid surface-materiaal waarmee Andeweg ook bij haar andere ontwerpen werkt. Ondanks de stevige verschijning (840 mm × 840 mm × 900 mm) ogen de monolieten rank. Dat komt doordat de buitenrand slechts 12 mm dik is, en een subiele plint het object van de vloer tilt. Het monoliet heeft verschillende mogelijkheden qua inlays. 

Scape Not Only White 01

Allereerst is het mogelijk een marmeren plaat van Bianco Carrara in het meubel te leggen. Verder kan ook een waterdoorlatend raster worden gelegd, of worden gekozen voor een opbouw van blokken van Hi-Macs. Hierdoor krijgt het meubel een zelf in te delen landschap van aflegmogelijkheden op verschillende hoogten, die contrasteren met het zwart van de buitenrand.

 

Scape Not Only White 03Lijnenspel

Het wandmodel (1200 mm × 400 mm × 180 mm), meer geschikt voor particuliere woningen, is gemaakt van wit Hi-Macs en heeft twee verschillende inlays. Zowel het raster als de blokken van wit Hi-Macs zorgen elk op een eigen manier voor een bijzonder lijnenspel en bieden op speelse wijze veel ruimte voor het plaatsen van accessoires. Bij het model met het raster is het mogelijk twee wandkranen toe te passen. De inlays voor het wandmodel zijn in 13 verschillende kleuren Hi-Macs verkrijgbaar.

 

Meer sanitairnieuws uit Kortrijk. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.