fbpx
Artikel

Luchtverwarmers voor grote distributiehallen

Twee grote distributiehallen van logistiek dienstverlener Prologis in Tilburg worden verwarmd met nieuwe gasgestookte condenserende luchtverwarmers. Barth Installatiebedrijf voltooide dit project met HR-luchtverwarmers en recirculatie-units van Winterwarm. Door eerst opgewarmde lucht te recirculeren, wordt er bespaard op gasverbruik. Vanuit de hallen gaat webwinkel Coolblue haar artikelen distribueren.

Sinds 2014 beschikt Winterwarm Heating Solutions over een nieuwe range met gasgestookte, condenserende luchtverwarmers, in 9 capaciteiten van 10 t/m 120 KW. Voor de verwarming van industriële gebouwen blijft direct gasgestookte luchtverwarming voor deze toepassing één van de meest efficiënte verwarmingsmethodes, en met HR-luchtverwarmers ook één van de zuinigste. Vandaar dat Barth Installatietechniek koos voor dit type heater om 2 grote distributiehallen van logistiek dienstverlener Prologis in Tilburg te gaan verwarmen.

Slim ontwerp

© Fotopersburo Bert Jansen TEL: +31(0)6-53703449 Onderwerp : Winterwarm heaters opdr2244 (foto Bert Jansen) Datum : 12-10-2016 Categorie : @2@ Trefwoorden : bouwmedia

De Winterwarm HR-serie met hoog rendement is gebaseerd op de XR luchtverwarmer van Winterwarm. Het doordachte, compacte ontwerp maakt dat de prijsstelling een stuk lager ligt dan  gebruikelijk voor HR luchtverwarmers. Extra feature is de welbekende gradiëntregeling die ook op de HR is geplaatst. Hiermee wordt eerst de opgewarmde lucht die zich onder het plafond  bevindt, gerecirculeerd. Pas wanneer hiermee de gewenste ruimtetemperatuur niet wordt bereikt, komt de brander in. Deze regeling kan al een energiebesparing van 5% à 10% opleveren, terwijl het feit dat het om een condenserend toestel gaat, goed is voor een rendement van 106%; een energiebesparing van 13% ten opzichte van de XR-serie.

Financieel aantrekkelijk

© Fotopersburo Bert Jansen TEL: +31(0)6-53703449 Onderwerp : Winterwarm heaters opdr2244 (foto Bert Jansen) Datum : 12-10-2016 Categorie : @2@ Trefwoorden : bouwmedia

De relatief lage energiekosten zijn voor de eindgebruiker dus zeer interessant. Aangezien de installatie van een hoog rendement luchtverwarmer bovendien in aanmerking komt voor de EIA-regeling, zijn de meerkosten van de installatie zelf al binnen 2,5 jaar terugverdiend. Voor de hallen van Prologis was het rekensommetje dan ook snel gemaakt en koos men voor de Winterwarm HR.

Samenwerking

Al in 2014 intensiveerde Barth Installatietechniek de samenwerking met Winterwarm Heating Solutions door Winterwarm Stipinstallateur te worden. Dit betekende dat Barth één van de installatiebedrijven in Nederland werd die gespecialiseerd is in plaatsing en onderhoud van Winterwarm luchtverwarmers.  Serge Zeelenberg hierover: “De keuze voor Winterwarm was gebaseerd op de kwalitatief goed ervaringen die inmiddels waren opgebouwd en het feit dat er optimale condities konden worden afgesproken. Dat er veel directe contacten zijn met Winterwarm, is voor ons van grote toegevoegde waarde”.

Cool Blue zit warm

© Fotopersburo Bert Jansen TEL: +31(0)6-53703449 Onderwerp : Winterwarm heaters opdr2244 (foto Bert Jansen) Datum : 12-10-2016 Categorie : @2@ Trefwoorden : bouwmedia

In 2015 werd gezamenlijk het eerste project voor Prologis gerealiseerd. Het betrof een nieuw magazijn van 22.000 m2 van de bekende online-retailer Cool Blue. Er werd gekozen voor de hoog rendement luchtverwarmers van Winterwarm, in combinatie met WCU circulatie-units die er voor zorg dragen dat er een continue recirculatie is wanneer de luchtverwarmers niet in bedrijf zijn. Ook versterken zij de gradiëntregeling door de warmte die zich boven in de hal verzameld heeft, naar beneden te brengen, en het transmissieverlies door het dak verder te verlagen.

Prettig contact

© Fotopersburo Bert Jansen TEL: +31(0)6-53703449 Onderwerp : Winterwarm heaters opdr2244 (foto Bert Jansen) Datum : 12-10-2016 Categorie : @2@ Trefwoorden : bouwmedia

Direct na de ontwerpfase bepaalden Winterwarm en Barth Installatietechniek samen de meest optimale verwarmingsoplossing; hoeveel luchtverwarmers in combinatie met welk aantal WCU’s de beste warmteverdeling zou opleveren, en welke indeling het meest effectief zou zijn. Men moest immers rekening houden met de functie van de hal; er zouden veel stellingen in worden geplaatst. Na veelvuldig overleg werd voor 8x HR-luchtverwarmers van 100kW gekozen, en 32 WCU circulatie-units.

Zeelenberg: “Alles is prima verlopen. We kijken terug op een goede start van de samenwerking met Winterwarm, en zijn voornemens deze verder uit te bouwen.” “Het is altijd prettig om in de gelegenheid gesteld te worden om mee te denken over een project. Voor een installateur is het vaak geen dagelijkse kost om een project met luchtverwarmers uit te rekenen en te plaatsen. Wij zijn altijd bereid daarin te adviseren.”aldus Freddy Esselink, Sales Promotor van Winterwarm.

winterwarm_logo-150x521

Dit artikel is een samenwerking tussen Winterwarm en Installatie.nl

Foto’s: Fotopersburo Bert Jansen