fbpx
Artikel

Complexe producten of onderdelen ervan in bijvoorbeeld staal, koper, messing of titanium vragen om een nauwkeurig productieproces. De vraag of het creëren ervan überhaupt wel mogelijk is, maakt het tot een lastige klus. Wie online via 3D Hubs de opdracht geeft, krijgt te allen tijde een maakbaarheids analyse.

Een online opdracht tot CNC frezen of -draaien wordt via het online platform kritisch op maakbaarheid gecontroleerd. Zo’n analyse volgt op het online invoeren van de opdracht om een ontwerp te creëren met de CNC- ofwel computergestuurde machine. Is die analyse positief dan heeft een opdrachtgever de zekerheid dat het onderdeel ook daadwerkelijk in productie kan worden genomen.

Deze feedback over de maakbaarheid is van een grote waarde. Het online productieplatform 3D Hubs zorgt daarvoor. Het gaat in zijn algemeenheid om de technisch haalbare waarden van zowel materiaal als het product dat moet worden gedraaid, gefreesd et cetera.

Direct na online opdracht start het draai- of freeswerk

Hoe het werken met het online platform in zijn werk gaat? Na het uploaden van een werktekening of CAD bestand, wordt de haalbaarheid van het ontwerp getoetst en volgt een rapport en offerte. CNC draaimachines kunnen onderdelen leveren voor eenvoudige cilindrische geometrieën. Live tooling is beschikbaar voor meer complexe geometrieën en wordt geval per geval beoordeeld.

CNC draaien vindt plaats met materialen als verschillende metalen en kunststof. Er kan daarna gekozen worden voor een afwerking zoals gladmaken, stralen, poedercoaten, polijsten, borstelen of het voorzien van een oxidelaag. Bij kunststof bestaat de mogelijkheid van egaliseren. Voor het online cnc frezen geldt dezelfde procedure en wordt er materiaal uit metalen of plastic blokken verwijderd.

Het draai- of freeswerk start al een paar minuten nadat de opdracht online is gegeven. Het wordt uitgevoerd door een nationaal of internationaal bedrijf. Uiteraard het meest passende bedrijf bij de opdracht. 3D Hubs werkt samen met maar liefst 250 partners in binnen- en buitenland.