fbpx
Artikel

Maatwerk in stomen en baden

Met een maatwerk stoomconcept en nieuwe baden laat Cleopatra weer van zich horen. Het Nederlandse merk liet op de ISH in Frankfurt trots haar noviteiten zien: baden en een modulair concept voor stoomdouches.  

De groeiende belangstelling voor wellness bij de particulier, is koren op de molen van Cleopatra. Het merk, een volle dochter van het Duitse Hansgrohe en residerend in het Noord-Hollandse Westknollendam, is na een periode van relatieve stilte weer terug aan het front. Stomen zit bovendien in de lift, echter de markt vraagt tegenwoordig meer dan enkel een standaard kunststof cabine.

 

Keuzevrijheid

Het zogeheten Modulair Stoom concept heeft meer en nieuwe mogelijkheden, die beter passen binnen de individualistische maatwerkbadkamer. Cleopatra combineert de groeiende vraag naar ruimere en strak vormgegeven inloopdouches met haar stoomproducten. Daarvoor dient de ruimte wel afgesloten te worden met een glazen wand en een speciaal dak. De wanden zijn verkrijgbaar voor 3 verschillende configuraties, te weten voor een nis, L-vormige ruimtes (twee glazen wanden) of een U-vorm (drie glazen wanden). Het dak wordt op maat gemaakt en is middels speciale profielen perfect aan te sluiten op elk gekozen wand. Het geheel vormt een strak en transparant beeld dat perfect integreert in iedere badkamerstijl. Vloer en wandtegels zijn ‘gewoon’ individueel te bepalen. De techniek is weggewerkt in wanden en plafonds.

Het maatwerkconcept houdt in dat consumenten naar wens hun eigen stoomdouche voor de badkamer kunnen samenstellen, waarbij ook kleinere ruimten zich hiervoor prima lenen. Naast de bestaande stoombankjes ontstaan er ook andere mogelijkheden om optimaal te ontspannen, bijvoorbeeld met een nieuw uitneembaar soft touch bankje. Andere mogelijke opties zijn ingebouwde muziekspeakers, of accessoires als aromatherapie en lichttherapie. Iedere badkamer kan technisch relatief eenvoudig worden omgebouwd tot een ‘wellness centre’.

 

Baden

In de designserie ‘WellPool’ introduceert Cleopatra drie nieuwe baden. De serie is ontworpen door Robert Bronwasser van SMOOL Designstudio, waarbij heldere lijnen, strakke vormen en vooral comfort centraal staan. Naast de standaard afmetingen van 180×80 en 190×80 cm zijn nu ook twee modellen met een kleinere buitenmaat van 170x75cm aan de collectie toegevoegd. Eén hiervan (‘Square’) heeft een strakke hoekvorm, de ander afgeronde hoeken (‘Soft’). Beide baden hebben een ruime bodemmaat van 115 cm.

Helemaal nieuw is ook de vernieuwde ‘Lounge’ in deze serie. Het iets bredere en luxe bad (180x85cm) kenmerkt zich door vier armsteunen, een bodemmaat van 133 cm en twee verschillende rugzijden.  

Andere beursnoviteit is de restyling van het ruimtebesparende model Moneva. Deze wordt vervangen door de modernere ‘New Moneva’. Door de vorm van dit bad – dat niet rechthoekig is, maar naar keuze aan de rechter of linker zijde schuin afloopt, ontstaan meer mogelijkheden om ook kleine of in formaat afwijkende badkamers toch ruimte voor een ligbad in te ruimen. Het bad meet 170 x80/55 cm.  Alle nieuwe baden zijn leverbaar met of zonder whirlpoolsysteem (spa, hydro of een combinatie van beide) maar ook met LED-verlichting. Cleopatra heeft een eigen Wellness Experience Centre in de showroom in Westknollendam, waar producten ook getest kunnen worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.