fbpx
Artikel

Nieuw designlabel Marike Andeweg

NotOnlyWhite is het nieuwe designlabel van Marike Andeweg. De Nederlandse ontwerpster, voorheen creatief directeur van sanitairmerk Marike, heeft besloten zelfstandig verder te gaan. Dat resulteerde in een nieuw label dat acht nieuwe sanitaircollecties telt. Bezoekers van 100 % procent Design London en Interieur 2010 in Kortrijk kregen alvast een voorproefje.  

NotOnlyWhite streeft ernaar  om onderscheidende en flexibele producten te bieden voor zowel de home- als projectmarkt. De collecties zijn ontworpen door Andeweg, die al een aantal designprijzen op haar naam heeft staan.  Wat Andeweg het meest inspireert is de uitdaging om een puur, eenvoudig product te creëren. ‘Ik zoek naar de grenzen tussen esthetiek, functionaliteit en materiaaleigenschappen.’
De resulterende collecties voor NotOnlyWhite zijn een weerspiegeling van haar ervaringen en persoonlijke creatieve ontwikkeling.

 

Eigen identiteit
De collecties zijn  sterk en samenhangend, maar hebben tevens ieder een eigen  identiteit. De vormgeving van de ontwerpen verloopt langs een spectrum van geometrische vormen zoals de Kuub en Form naar de organische Blend en Moss. Niet alleen is een reeks van kleuren en materialen beschikbaar, maar ook worden twee nieuwe afvoeren gepresenteerd: de Flow en de Flush. Flexibiliteit is de kern van de nieuwe collecties van NotOnlyWhite. De modellen zullen worden aangeboden in twee onderscheidende vormen:  standaard modellen (fixed-size) en maatwerk (custom-size).

 

Standaard modellen
De achterliggende gedachte bij de samenstelling van de standaard collectie was om te voorzien in makkelijke en slimme oplossingen, gebaseerd op de meest voorkomende maten voor een- of tweepersoons wastafels. Tegelijkertijd wordt gelet op de verschillende behoeftes  die ontstaan naar aanleiding van de beschikbare ruimte en toepassing. Voor projecten waar er slechts een beperkte ruimte beschikbaar is, is vaker wel dan niet de diepte van de wastafel de beperkende factor gebleken, weet Andeweg. Als gevolg daarvan bieden de standaard modellen derhalve wastafels met een diepte van slechts 35cm, zoals de Base en de Kuub. Tevens biedt NotOnlyWhite de populaire en veel toegepaste diepte van  40cm in de Base, Form, Frame met Blend, Kuub en Blend collectie. De laatste gaat zelfs verder tot een royale diepte van 45cm. Voor projecten die maximale vrijheid, flexibiliteit en creativiteit vereisen zjin er maatwerkoplossingen.

 

.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.